Ponta il ia aproape de el pe tanarul Cristian Botan

543

Premierul Victor Ponta a anuntat ca il va coopta in echipa sa pe Cristian Botan, tanarul doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului.

 „Pentru inceput, vom prelua site-ul sau ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice”, a afirmat Ponta.

El a precizat ca totul a pornit de la o scrisoare deschisa pe care acest tanar i-a transmis-o la inceputul lunii octombrie si din care rezulta ca angajarile „de la stat” se fac de mult prea multe ori fara ca romanii sa stie ce posturi sunt scoase la concurs si ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a le putea ocupa, dar si criteriile care stau la baza deciziei propriu-zise de angajare.

„Cristian Botan nu doar ca a pus degetul pe una din ranile sistemului, dar a pus la punct si o solutie menita sa contribuie la vindecarea sa: o platforma online care aduce transparenta in acest domeniu!  Am anuntat pe blog, ieri, aceasta numire, fara sa am cea mai mica intentie de a politiza in vreun fel demersul. Am vazut prin presa ca deja s-a format si o bursa a zvonurilor, dar si interventii politice destul de inoportune. Personal, intentionam ca acest anunt sa fie indreptat pentru lumea online, cea din care a venit Cristian si careia i se adreseaza! Catre tinerii care, la fel ca si Cristian, vor sa produca o schimbare in realitatile sistemului romanesc”, sustine Ponta.
Premierul afirma ca a ales un mod mai atipic de a-l anunta pentru ca, in Romania lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzational pentru a fi bagata in seama.

„Referitor la scrisoarea lui Cristian Botan, atunci cand am citit-o am si spus, automat, «OK, hai sa facem ceva cu proiectul publicjob.ro, sa tinem cont de ce a facut el acolo». Ne-am intalnit si am convenit sa dezvoltam ceea ce el a reusit sa faca la nivel de efort individual, astfel incat in cel mai scurt timp posibil sa vorbim despre un efort institutional care sa aduca un plus de transparenta in angajarile din sistemul public. Vom incepe aceasta colaborare si, sunt convins, vom reusi in ceea ce ne propunem! Pentru inceput, vom prelua site-ul sau ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesanta si pe zona legislativa. Iar Cristian Botan, tanarul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea aceasta misiune! Asa cum v-am spus, sunt convins ca va atrage atentia si va va inspira pe multi dintre voi”, mai spune Ponta.

Ziarul Financiar a relatat, la inceputul lunii octombrie, despre faptul ca Cristian Botan, tanarul doctorand de 25 de ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului, a trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, prin care ii solicita o transparentizare a activitatii guvernamentale, masura promisa de actualul gu­vern la primirea votului de investitura. PublicJob.ro, proiectul pe care Botan l-a lansat in luna martie dupa o investitie de doar 500 de euro, reuneste toate posturile vacante scoase la concurs de institutiile publice si care au fost publicate in Monitorul Oficial.

El propune, printre altele, obligativitatea institutiilor finantate din bani publici de a trans­mite catre Monitorul Oficial toate anun­turile de posturi vacante (functionar si personal contractual) cu minimum 10 zile inainte de depunerea dosarelor, obligativitatea candida­tilor la o functie publica de a declara, pe propria raspundere, ca nu sunt rude sau afini cu alt­cineva angajat in acea institutie si crearea unui registru online care sa cuprinda date despre fiecare angajat platit din banii publici.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, intr-o campanie de teasing pe blogul personal, ca pregateste un „transfer surpriza” in echipa guvernamentala, fiind vorba despre o persoana care va atrage atentia multora si se va alatura luni Cabinetului.

„Romanii trebuie sa afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis sa va spun inca de astazi ca saptamana viitoare pregatim un «transfer surpriza». De maine ni se va alatura, la nivelul echipei din Guvern, o persoana care, sunt convins, va atrage atentia multora dintre voi”, sustine Victor Ponta.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos