Ponta il lasa fara majoritate in Camera Deputatilor pe Liviu Dragnea! In curand, seful PSD va fi demis din fruntea deputatilor!

350

Coalitia PSD-ALDE a pierdut majoritatea la Camera Deputatilor, dupa ce trei parlamentari PSD, printre care si fostul premier Mihai Tudose, au plecat la Pro Romania. Insa Victor Ponta planuieste sa mai rupa inca cinci deputati PSD, astfel incat sa fie sigur ca Liviu Dragnea nu-si va reface majoritatea cu voturile minoritatilor nationale, informeaza Adevarul. Opozitia va declansa apoi revocarea lui Dragnea din functia de presedinte al Camerei.

Majoritatea in Camera Deputatilor este de 165 de voturi, iar PSD si ALDE mai detin impreuna 162 de deputati, dupa ce in ultimele doua zile trei parlamentari social-democrati au trecut la Pro Romania: Mihai Tudose, Georgian Pop si Oana Vladuca.

Victor Ponta a anuntat, vineri, ca va urma un noul val de plecari din PSD. „In Camera Deputatilor Grupul ProRomania are azi 19 deputati ( la fel ca ALDE ) – saptamana viitoare cred ca vom fi mai multi decat Grupul UDMR”, spune Ponta.

„PRO Romania este un proiect care construieste o alternativa la dezastrul actual produs de o guvernare incompetenta si corupta !

Ma bucur ca Echipa PRO Romania din Camera Deputatilor creste in fiecare zi – Oana si Corina sunt binevenite alaturi de noi ; sunt convins ca sunt si alti colegi ( deputati, sebatori, primari si consilieri) care nu mai accepta sa taca din gura fata de ce se intampla azi in PSD si vor fi alaturi de Pro Romania.

In Camera Deputatilor Grupul ProRomania are azi 19 deputati ( la fel ca ALDE ) – saptamana viitoare cred ca vom fi mai multi decat Grupul UDMR / chiar daca Presedintele Camerei Deputatilor refuza in mod ilegal si abuziv sa ne recunoasca drepturile prevazute de Regulament putem sa facem amendamente si sa avem un cuvant din ce in ce mai greu la voturile pe legi !

Grupul PRO Romania va depune amendamente la Legea Bugetului propusa de Dragnea si Valcov incercand sa corecteze o parte din nedreptatile, prostiile si minciunile scrise de acestia / poate nu vom castiga de la inceput – insa batalia pentru Romania incepe acum!”, a scris Ponta pe Facebook.

Patru deputati ai PSD si-au anuntat in aceasta saptamana trecerea la partidul Pro Romania: Mihai Tudose, Georgian Pop, Corina Bogaciu si Oana Vladuca.

Potrivit unor surse politice, Victor Ponta negociaza intens alte cinci transferuri de PSD, astfel incat Liviu Dragnea sa nu mai poata strange o majoritate nici macar cu voturile minoritatilor. Din cei 17 deputati ai minoritatilor nationale, aproape jumatate voteaza de fiecare data cu PSD. Ceilalti sunt de partea Opozitiei. Ca Dragnea sa piarda puterea la Camera, mai e nevoie de o conditie: UDMR sa nu mai sustina coalitia de guvernare, deci sa se abtina.

Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, a dezvaluit miercuri ca liberalii au initiat un proiect de hotarare a Parlamentului pentru revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Motivul invocat de acestia este ca Dragnea a incalcat Constitutia.

„Ne-am bazat acest proiect de hotarare pe doua decizii anterioare ale CCR, care constata ca presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat de catre plen daca sunt motive de incalcare a Constitutiei.

PNL le-a identificat, le-a pus intr-un proiect de hotarare si speram ca acest proiect va fi votat in Camera Deputatilor. (…) Asadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotararea Parlamentului depusa de PNL si semnata de catre toti parlamentarii Opozitiei”, a declarat in Parlament Raluca Turcan.

In cazul in care propunerea liberalilor va fi respinsa, proiectul va fi depus la fiecare sedinta.

„Daca propunerea va fi respinsa in Biroul permanent, atunci PNL va depune acest proiect de hotarare la fiecare sedinta de Birou permanent si la fiecare sedinta de plen. In baza regulamentului Camerei Deputatilor, presedintele nu poate sa conduca sedinta in care se supune la vot proiectul de revocare”, a explicat liderul liberarilor.

Totodata, Raluca Turcan, a dezvaluit ca PNL este intr-un dialog permanent cu celelalte partide din opozitie pentru a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila.