Ponta il trimite doar pe Florin Georgescu la receptia de Ziua Nationala de la Cotroceni

423

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a fost singurul ministru prezent la receptia de Ziua Nationala a Romaniei oferita de catre presedintele Traian Basescu, joi seara, la Palatul Cotroceni.

Cu ocazia receptiei a fost inaugurat la Palatul Cotroceni si sistemul de lumini pentru sarbatorile de iarna.

De asemenea, printre cei aproximativ 1.000 de invitati prezenti s-au mai numarat ca reprezentanti ai Guvernului si secretarii de stat in MAE Bogdan Aurescu si Ovidiu Dranga, secretarul de stat in MApN Sebastian Huluban si secretarul de stat in MAI Marian Tutilescu.

De la eveniment au lipsit atat premierul Victor Ponta, cat si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea.
Dintre personalitatile politice care au mai participat la eveniment s-au mai remarcat fostul lider PDL si premier Emil Boc, precum si alti democrat-liberali precum Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Mircea Toader. De asemenea, a fost prezent si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.
Singurul reprezentant notabil al USL a fost senatorul liberal Ioan Ghise, care a fost evacuat de la Palatul Cotroceni dupa ce a incercat sa protesteze.
Au mai participat si reprezentanti ai altor institutii ale statului cum ar fi sefii SRI si SIE, George Maior si Teodor Melescanu, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, dar si fostul procuror general Codruta Kovesi. La receptie a fost prezent si seful ANI, Horia Georgescu.
Totodata, de la eveniment nu au lipsit reprezentanti importanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti cum ar fi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, ambasadorul Federatiei Ruse, Oleg Malghinov, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, ambasadorul Germaniei Andreas von Mettenheim, ambasadorul Statului Israel Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Italiei Mario Cospito.

Printre cei prezenti in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni s-au mai remarcat si printul Paul, insotit de printesa Lia, precum si sotia si fiica presedintelui, Maria si Elena Basescu, dar si unele vedete din lumea sportului cum ar fi gimnastele Nadia Comaneci, Catalina Ponor si Sandra Izbasa si antrenorul lotului national, Octavian Belu.

La eveniment au participat si reprezentanti din mediul academic si universitar, din mass-media, ai cultelor religioase, parlamentari ai grupului minoritatilor nationale.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi seara, la Cotroceni, un discurs de Ziua Nationala a Romaniei, adresand, la final, rugamintea ca de 1 Decembrie fiecare roman sa arboreze, in curte sau la fereastra, cate un steag tricolor.

Presedintele a vorbit, in discursul sau, ca in fiecare an, despre intemeietorii natiunii, despre situatia prezenta, despre obiectivele legate de continuarea integrarii in UE si NATO si despre cat de dezbinata este societatea in actualul context politic.
sursa: MEDIAFAX

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos