Ponta, ironii la adresa șefului PSD după audierile de la DNA: ”Hai mă Liviu, pe bune? Cum poți să spui că Tel Drum nu e al tău?”

503

Fostul premier Victor Ponta afirma ca nu a discutat despre Liviu Dragnea la DNA, unde a fost audiat luni, iar daca presedintele PSD crede acest lucru atunci inseamna ca este „paranoic”, la fel ca atunci cand spune ca nu stie nimic despre firma TelDrum.

„E paranoic daca crede chestia asta (ca ii vrea raul Ponta — n.r.), are si niste apucaturi paranoice — odata e trist, odata e luptator, odata e pisicos. Totdeauna spune invers. Cum sa spui ca: am fost in America si nu stiam ce e cu Ordonanta 13. Pe bune? Iti bati joc de noi? Cum poti sa spui: nu stiu de TelDrum. Hai mai Liviu, esti serios? Zii si tu ca nu e al tau TelDrum, dar sa zici ca nu-i cunosti? Mie mi se pare chiar o chestie paranoica la un moment dat sa contesti niste lucruri care…, adica minciuna isi are loc in politica, dar cu un sens, cu un scop. Sau sa spui ca Serban Nicolae vrea sa schimbe legile justitiei, iese Dragnea si zice: nu, nu sunt de acord. Vine Tariceanu si zice: ar trebui sa plece Kovesi, vine Dragnea si zice: n-ar trebui sa plece, dar el ar vrea sa plece. Nu se poate, una spui, alta gandesti si alta faci”, a declarat deputatul independent Victor Ponta luni seara la TVR1.

El a relatat ca a fost audiat la DNA despre ce a facut el ca prim-ministru si ca a trebuit sa explice mecanismul de adoptare si semnare a hotararilor de guvern. „Dupa care am ajuns la o anumita hotarare care o interesa pe doamna procuror, are legatura cu o hotarare care a fost adoptata in 2013″, a spus Ponta, referindu-se la trecerea lacului Belina in proprietatea Consiliului Judetean Teleorman, care ulterior a ajuns in proprietatea firmei TelDrum.

Am semnat ca (lacul Belina) o sa mearga la Consiliul Judetean, habar nu aveam ca o sa mearga la TelDrum. (…) In 2017, atunci am aflat ca a fost trecut la o firma de la Consiliul Judetean. Cat am fost prim-ministru am avut o conditie care trebuia sa fie respectata, ca nu trece niciodata de la stat la privat”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a precizat ca nu face „politica anti-Dragnea” si ca „ce a facut el e problema lui”. „Nu am facut vreun denunt, nu m-am apucat sa-l delationez eu pe Dragnea”, a spus Ponta.

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Liviu Dragnea ca este „foarte trist” pentru situatia in care a ajuns fostul sau coleg de partid, Ponta a raspuns: „Dragnea e trist din natura lui. O fi el trist, de mine mi se rupe sufletul”. Si a adaugat: „Cred ca dl Dragnea este inca foarte util sistemului”.

Victor Ponta a mentionat ca a fost la lacul Belina la invitatia lui Dragnea in 2014, la fel cum acolo a fost invitat tot de liderul PSD si fostul premier Sorin Grindeanu, care, de altfel, a fost audiat recent in acelasi dosar.

Referitor la faptul ca presedintele PSD neaga faptul ca ar avea cunostinta despre TelDrum, Victor Ponta a spus ca „orice pesedist” stie ca e al lui Dragnea, dar oficial nu se vorbeste despre acest lucru, e doar „la nivelul de zvon public”.

Totodata, fostul prim-ministru a precizat ca nu a primit nicio nota de la SRI privind firma TelDrum sau implicarea lui Dragnea. „N-am avut o asemenea nota de la SRI ca TelDrum e al lui Dragnea. (…) Din 2010 se tot vorbeste, dar eu nu am avut documentele TelDrum in fata”, a declarat Ponta.

El a subliniat ca, spre deosebire de alti fosti colegi din PSD, nu doreste sa-l vada pe Dragnea „dat jos din functie cu dosare”, ci ar vrea sa-i vada „pe pesedisti spunand: nu ne mai place de Dragnea, sa-l dam jos”.

„Eu in politica sunt foarte rational si mi se pare ca ce a facut Dragnea de cand a preluat puterea e foarte irational. Eu am o problema cu directia in care merge PSD, acum ne-am intors la un fel de socialism brazilian, latino-american”, a conchis Victor Ponta.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos