Ponta își schimbă părul, dar năravul ba: va vota împotriva ridicării imunității Rovanei Plumb – ”N-a luat ea lacul!”

241

Fostul premier al României Victor Ponta a declarat miercuri că va vota împotriva ridicării imunității parlamentare a ministrului Rovana Plumb, deoarece aceasta apare în dosarul „Belina” în calitate de martor.

„În cazul Rovanei Plumb voi vota nu, pentru că ea este martor, n-are nicio treabă. N-a luat Rovana Plumb lacul. Voi vota împotrivă”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a mai precizat că sprijinul social-democraților pentru Rovana Plumb și Sevil Shhaideh este corect, dar că cele două nu ar trebui să rămână în Guvern.

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul ”Belina”, confirmă Direcția Anticorupție.

În același dosar ar putea fi urmărită penal și Rovana Plumb, în calitate de Ministru al Mediului, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Laura Kovesi cere Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva Rovanei Plumb, dar fiind că aceasta este deputat. În cazul lui Shhaideh, preşedintele Klaus Iohannis va trebui să dea avizul, pentru că aceasta este ministru, nu și parlamentar.

Sursa: b1.ro