Ponta: Nu vor fi majorate toate salariile si pensiile cu 3,75%, ci unele categorii sociale!

846

1salaPremierul Victor Ponta a declarat ca salariile si pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelasi procent de 3,75%, ci doar pentru unele persoane cu venituri mici si anumite categorii speciale.

„Rectificarea bugetara este miercuri, iar foarte probabil saptamana viitoare cred ca avem deja o prima forma a proiectului de buget, in asa fel incat sa-l trimitem Parlamentului la timp. Avem un spatiu de crestere atat a pensiilor, cat si a salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Din punctul meu de vedere – si este si cel al ministrului de Finante – nu marim toate salariile si pensiile cu 3 virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam celor cu venituri mici si unor categorii speciale, fie ca vorbim de medici rezidenti sau de profesori debutanti, pentru ca, altfel, cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta foarte mult cei 3,75%, dar daca mergem tintit pe anumite categorii, cresterea va fi mai semnificativa”, a spus Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta declara vineri ca rectificarea bugetara de sfarsit de an, pe care Guvernul ar urma sa o aprobe miercuri, va fi una negativa, intrucat incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei fata de estimari.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos