Ponta se ia de ministrii: Va sustin public initiativele, dar sa le inteleg si eu…

346

16 victor pontaPremierul Victor Ponta le-a spus ministrilor, la inceputul sedintei de guvern, ca le va sustine public initiativele, precum reforma in sistemul de sanatate sau impozitul forfetar, dar numai daca proiectele vor fi prezentate mai intai in cadrul Executivului, iar el le va intelege utilitatea.

„Vreau sa va spun ca va sustin public initiativele, cu doua conditii. In primul rand, vreau sa le prezentati intai in sedinta de Guvern, ca sa nu dam dupa aceea din colt in colt, ceilalti ministri, ca nu stiti ce se intampla. E un dezavantaj pentru ministrii care au anumite proiecte. In al doilea rand, sa le inteleg eu. Dupa ce mi s-a explicat, sustin si initiativa”, a spus Ponta.

El a prezentat ca exemplu initiativa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind finantarea spitalelor private, pe care a aratat ca o sustine dupa ce i-a fost explicata.

„Sigur ca acum este un razboi media «cine e cel mai liberal din tara»… In afara de domnul Vosganian! Ideea principala este sa avem un sistem de sanatate corect si functional si cred ca propunerile facute de Ministerul Sanatatii sunt propuneri corecte, de aceea le-am sprijinit, dar e important sa le comunicam mai bine si ca, atunci cand apar obiectiuni, sa incercam sa le luam in serios si sa le indreptam”, a aratat primul-ministru.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat recent ca prin contractul-cadru care va intra in vigoare de la 1 martie va fi sistata finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private si astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut, luni, ca masurile prezentate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intre care eliminarea finantarii pentru spitalele private, nu au fost discutate in Guvern, el apreciind ca declaratia acestuia a fost „neinspirata”.

Luni seara, premierul Victor Ponta a explicat ca sectorul privat va beneficia in continuare de finantarea CNAS pentru medici de familie si asistenta ambulatorie, ca si pentru prim ajutor sau transport la spital in cazuri de urgenta, dar finantarea pentru interventii chirurgicale va reveni in principal unitatilor publice.

sursa: mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos