Ponta și Grindeanu prevestesc ”apocalipsa economică” pentru România sub conducerea guvernului PSD-ALDE: ”Cred că e un blestem românesc, de câte ori merge bine ceva se strică!”

259

Fostul premier, Victor Ponta, anunţă apocalipsa economică pentru România. În emisiunea Income, actualul lider al Pro România a explicat cum va arăta economia României în 2018 și nu numai.

„Povestea asta de succes a României cu cea mai mare creștere din Europa nu s-a făcut peste noapte, cu economia nu poți să te duci să dai cu toporul că își dai cu toporul în cap sau în picior. O să ne împrumutăm mai scump, adică o să dăm mai mulți bani la dobânzi, o să avem ai puțini bani de investiții. 2019 va fi 2009 și de întoarcem în 2020 la 2010. MTO spunea 1% deficit structural, noi la anul avem 4. Din păcate, spun și sper să nu am dreptate că 2019 va fi ca 2009. Adică deficit bugetar uriaș, cădere economică și alegeri prezidențiale. Va fi un nou acord cu FMI, pentru că atunci când ai deficit atât de mare, când nu mai stăpânești economia internă, nici nu mai vrea nimeni să te împrumute sau te împrumută cu niște costuri atât de mari. E păcat, pentru că mergeau lucrurile bine în economie. Cred că e un blestem românesc, de câte ori merge ceva bine se strică”, a declarat Victor Ponta.

La rândul său, Sorin Grindeanu a ținut să precizeze:

„Am avut mai multe discuții cu guvernatorul, dl Isărescu, cred că au fost în cele șase luni vreo patru. Am văzut și luările de poziție ale primului-ministru Mihai Tudose din ultimele zile. Trebuie să existe un dialog, ar fi benefic, astfel încât să se găsescă unele soluții care țin de BNR, altele care țin de măsuri pe care dorește să le adopte Guvernul”.

Sursa: stireazilei.com