Ponta si Sova au fosta achitati in prima instanta!

419

Fostul presedinte PSD, Victor Ponta a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

În același dosar, fostul senator Dan Şova a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. În acest dosar fostul premier este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la evaziune fiscală alaturi de Dan Şova.

Este a şasea oară când magistraţii trebuie să se pronunţe, după cinci amânări.

La ultimul termen de judecată, din 27 februarie, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Victor Ponta la închisoare cu executare, iar ca pedeapsa aplicată să fie orientată spre mediu pentru infracţiunile săvârşite.

Tot atunci, procurorul a solicitat condamnarea fostului senator Dan Şova la închisoare cu executare pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul său de avocatură, a obţinut de la firma „Şova şi Asociaţii” peste 181.000 lei, pentru activităţi fictive.

sursa: antena3.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos