Ponta spune ca Oprea nu va fi consilierul lui Vosganian: M-am suparat si eu legat de numirea asta!

501

18 victor pontaPremierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca a discutat cu ministrul Varujan Vosganian privind numirea ca si consilier al fostului director general al Hidroelectrica, Traian Oprea, si a precizat ca, in urma discutiei, s-a ajuns la concluzia ca „cel care a semnat toate contractele cu baietii destepti” nu va mai fi consilier.

„Sigur ca m-am suparat si eu, apropo de presa, cand am aflat ca Vosganian il ia consilier tocmai pe cel care a semnat toate contractele cu „baietii destepti”. L-am sunat pe domnul Vosganian si nu-l ia consilier pe Oprea. Dar… „, a spus Ponta la Realitatea TV.

Fostul director general al Hidroelectrica Traian Oprea a fost numit consilier al ministrului Economiei, Varujan Vosganian, la finele saptamanii trecute.

„Am colaborat bine cu Traian Oprea cand am fost ministru al Economiei, iar el era director al Hidroelectrica”, a declarat Vosganian, vineri, pentru MEDIAFAX.

Ministrul a adaugat ca va numi printre consilierii sai personali persoane cu competente in zona energetica si ca va anunta in zilele urmatoare lista completa a acestora.

Vosganian a fost ministru si in Guvernul Tariceanu, detinand din decembrie 2006 pana in aprilie 2007 portofoliul Economiei si Comertului, iar in urma restructurarii guvernamentale din 2007 a condus Ministerul Economiei si Finantelor.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica in perioada 2003-2009. El a fost retras in 2009 pe pozitia de director general adjunct, presedintele Traian Basescu declarand atunci ca si-a folosit influenta asupra Guvernului pentru inlocuirea lui Oprea.

Hidroelectrica este in insolventa din iunie anul trecut. Administratorul judiciar a companiei apreciaza ca Oprea si alti fosti sefi ai producatorului de energie controlat de Ministerul Economiei au adus prejudicii companiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos