Ponta sufera de SCENARITA ACUTA! Intr-o interventie la TVR, fostul premier a explicat pe larg NOUA STRATEGIE a lui Iohannis de a destabiliza Guvernul PSD!

477

Președintele Klaus Iohannis pregătește o nouă strategie de răsturnare a guvernării PSD-iste, conform aprecierii unuia dintre cei mai mari adversari ai acestuia.

Potrivit lui Ponta, Klaus Iohannis s-a grăbit în 2015 când a forțat, după incendiul din Colectiv, demisia Guvernului. Dacă ar fi lăsat atunci tot PSD la guvernare și nu s-ar fi grăbit să instaleze la Palatul Victoria un cabinet tehnocrat condus de Dacian Cioloș, social-democrații ar fi obținut la alegerile parlamentare cu aproape 10 la sută mai puține voturi.

Într-o intervenție la TVR 1, Ponta a spus că Iohannis a învățat acum din greșelile sale și nu se mai grăbește să destabilizeze Guvernul Grindeanu. Noua tactică a lui Klaus Iohannis, potrivit lui Ponta, este să atragă public atenția asupra unor probleme de interes public, după care așteaptă ca PSD să facă o greșeală și el să iasă să declare triumfalist: “V-am spus eu!“.

Ponta consideră că un exemplu este bugetul României pe 2017: Klaus Iohannis a chemat Guvernul la raport la Cotroceni, s-a declarat îngrijorat de acesta, a avertizat că este riscant dar nu a încercat să-l blocheze.

Fostul premier se declară convins că Iohannis nu va retrimite Parlamentului legea salarizării pentru că va funcționa același scenariu: va critica legea, dar o va promulga și va aștepta să apară probleme în aplicarea ei pentru a ataca PSD, scrie evz.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos