Ponta: Videanu să fie premier în "hoţii-land"!

280

„În ţara hoţilor, unde îl propun? Nu, cred că dl. Blaga, deşi nu pare, are simţul umorului. Totuşi, nu facem hoţii-land aici, ca să-l pune, pe dl. Videanu. Doamne fereşte! Păi nu ne-a furat destul până acum? Asta ar mai lipsi! Cred că era o glumă a domnului Blaga, nu cred că vorbea serios”, a declarat Ponta, răspunzând unei remarci a unui jurnalist că „Adriean Videanu ar putea fi propus premier”.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi că Adriean Videanu poate fi una dintre propunerile ARD pentru postul de premier, în situaţia în care alianţa ar obţine guvernarea după alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Fiind întrebat dacă Adriean Videanu ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de premier, având în vedere că el s-a ocupat şi de programul de guvernare al alianţei, Blaga spus că da. ,,Da, Adriean Videanu poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%”, a susţinut preşedintele PDL.

La rândul său, Adriean Videanu a susţinut că Vasile Blaga este preşedintele PDL, iar desemnarea primului ministru este apanajul şefului statului. ,,Vedeţi, domnul Blaga este preşedinte. De aceea nu sunt eu preşedinte. Desemnarea  primului-ministru este apanajul şefului statului. Partidele pot face propuneri, desemnarea primului-ministru este apanajul şefului statului. Vom vedea la momentul potrivit”, a precizat Videanu fiind întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos