Popularitatea Angelei Merkel este in continua scadere! Martin Schulz ar putea fi noul Cancelar al Germaniei!

515

Popularitatea Angelei Merkel este în continuă scădere. Potrivit unui sondaj de opinie difuzat de postul naţional de televiziune ZDF, actualul cancelar este pe locul doi în cursa electorală, cu 38 la sută dintre intenţiile de vot.

La mare distanţă, pe primul loc, este candidatul social-democrat Martin Schulz, fostul preşedinte al Parlamentului European.

În urmă cu o lună, un alt sondaj de opinie o dădea favorită pe Angela Merkel să câştige, pentru a patra oară consecutiv, funcţia de cancelar.

Atunci era preferată de 44% dintre cei chestionaţi, în timp ce Martin Schulz avea doar 40 de procente.

În ceea ce privește partidele, social-democrații sunt cu șase procente în urma creștin democraților, iar cancelarul este dat de partidul câștigător sau de coaliția câștigătoare, nu este ales prin vot direct.

Chiar dacă rămân pe locul al doilea, social-democrații au avut o creștere spectaculoasă, conform sonsajului ZDF.

Jurnalistul Deutsche Welle Robert Schwartz a explicat  că popularitatea lui Martin Schulz poate fi explicată prin faptul că acesta este un politician „proaspăt” la nivel federal, având în vedere că vine de la Parlamentul European.

Pe de altă parte, popularitatea scăzută a Angelei Merkel, mai scăzută decât cea a partidului său, ar putea duce la schimbarea candidatului pentru funcția de cancelar. Principalul lucru care i se reproșează Angelei Merkel este poziția pe care a avut-o în criza refugiaților, scrie Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos