Portavocea penalilor de la postul public s-a ales cu dosar penal! Reactia furibunda de pe Facebook

107

Realizatorul TVR Ionut Cristache, celebru pentru emisiunile in care ii spala pe cei trimisi in judecata de DNA, si-a sters postarea de pe Facebook in care nega ca are dosar penal ca urmare a unui incident cu politistii.

Miercuri, Cristache a refuzat sa opreasca la semnul agentilor de politie, dupa ce a fost depistat mergand pe sens interzis in preajma sediului TVR. A oprit doar in fata barierei de la TVR, unde politistii au constatat ca realizatorul TVR avea carnetul suspendat.

El a avut discutii cu agentii de politie si a stat in fata Televiziunii Nationale mai bine de o ora. Dupa discutiile cu echipajul de politie, Ionut Cristache s-a asezat pe marginea unui gard, unde a discutat indelung la telefon.

Ulterior, dupa ce presa a publicat informatii despre cele intamplate, Cristache a publicat un mesaj nervos pe Facebook in care a negat ca i s-a intocmit dosar penal. In scurt timp insa, Cristache si-a sters mesajul.

Iata ce a scris:

”Traim in tara in care nonsensurile tin loc si de lege si de ratiune si de tot. Nonsensul suprem, chintesenta prostiei, aberatia suprema este sintagma „sa-ti dovedesti nevinovatia”. In situatia asta aiuritoare m-am gasit si eu aseara, iesit din emisie, nu mai reuseam „sa-mi dovedesc nevinovatia”… am fost bombardat cu mesaje care insoteau stirea despre mine „a fugit de politie, dosar penal, penalul”. Nimic adevarat in toata povestea asta, dar eu eram deja un „infractor” care trebuie dat afara de la Televiziunea Publica!

SA FIE LIMPEDE, NU AM DOSAR PENAL! Dar pentru ca traim in tara in care un nebun arunca o piatra intr-o apa si 1000 de intelepti se chinuie sa o scoata, n-am incotro si trebuie sa ma pun sa explic public cum au stat lucrurile, asta pentru cei care vor sa priceapa! Am fost, intr-adevar oprit ieri de politie! Oprit e impropriu spus!

In zona TVR se schimba tevi, se asfalteaza, sunt cateva santierute, drept pentru care sensul unor strazi a fost schimbat peste noapte, au fost trasee deviate, sunt semnalizate cu chiu cu vai niste cai de acces spre Emil Pangrati, una dintre intrarile in TVR! Ma pun sa caut cartela de acces cand domnul jandarm de la poarta imi face semn ca e masina de politie in spatele meu! Ma uit, si un domn politist imi explica deja ca am intrat de pe interzis. Nu stiu daca stateau la panda, daca si-au facut un obicei din asta, treaba lor…!

Nauc, caci de doi ani fac traseul asta si nu intelegeam cu ce am gresit, il rog sa-mi permita sa mut masina in curte ca sa nu blocam calea de acces… zice ca e ok, trag masina si ma duc sa-mi povesteasca si sa-mi arate cum s-au schimbat sensurile! Nici pomeneala de fuga, de urmarire, chiar asa, cum as mai fi facut emisia, ca ar fi trebuit sa fiu saltat si toate astea consemnate intr-un proces verbal, daca asa ar fi stat lucrurile.

Agentul imi spune ca daca tot m-a oprit sa-i prezint actele! Ii prezint actele, mai putin permisul si-i spun ca de luna trecuta ma judec cu politia Neamt pentru modul abuziv in care mi-au suspendat carnetul, „oamenii legii” sustinand in procesul verbal ca ma aflam in localitate, gresindu-mi numele, neputand astfel sa platesc amenda pentru ca numele de pe proces nu era al meu (o nebunie) si nimeni nu mi-a acceptat plata, ii spun de aceste lucruri pentru ca evident inainte ma consultasem cu avocatul care ma reprezinta in toata povestea asta”, era mesajul lui Cristache.