Portavocea varanului, Mircea Badea, oparit de afirmatiile lui Alex Dima: „Nu eram pe banii ma-tii in vacanta”

340

Mircea Badea a reactionat extrem de violent fata de declaratiile facute de jurnalistul Alex Dima (Pro TV) intr-un interviu pentru Pagina de Media. Badea a fost extrem de deranjat ca Dima i-a indemnat pe cei de la Antena 3 sa se priveasca in oglinda sau „la copii seara”. „Dar cu sinceritate, nu cu niste mii de euro in buzunar si cu multumirea ca-ti duci nevasta la Monte Carlo pe banii patronului si faci poze cu el fara o lentila la ochelari”, a spus Dima.

„E un tasti-basti de la Pro TV, unul care a dat primul interviu din viata lui, pentru el este ceva cu adevarat wow. Si-a prins si el microfonul, ce face un tasti-basti cand prinde un microfon prima data in viata lui, vorbeste despre Antena 3 si despre noi. Un tasti-basti de la postul care promoveaza fake-news-ul, alea de la ora 19.00 cu Esca, a zis ca este momentul sa zica niste nasoale.

Un post care promoveaza fake-news nu stie sa faca alta in interviurile unui tasti-basti.

Cred ca am spus de 84 de ori ca fotografia in care apar alaturi de Mihai Gadea, Adrian Ursu si Dan Voiculescu, cand toti aveam ochelari fara o lentila este facuta in Cipru. Am fost in vacanta, la fel cum se duce multa lume. Nu era vreo extravaganta, oricum nu era pe banii ma-tii. Langa hotel, era o plaja publica. Se numea Miami Beach. In acea perioada, era mare, mare tevatura ca Ponta se dusese la Miami. Noi eram in Cipru, doar ca plaja hotelului se numea Miami Beach. Eu am scris sub poza, cand am pus-o: Miami Beach, te oftici. Nu eram nici la Miami, nici la Monte Carlo. Ci in Cipru, pe dreapta. Acesta este adevarul.

(…) Mai am un singur lucru de zis: am un apel pentru tasti-basti din Pro TV si de pretutindeni. Va propun ca fiecare sa vorbeasca despre copilul lui! Adica nu mai vorbi tu despre copilul meu. Lasa-l in pace. Ce treaba ai tu cu el? Vorbeste despre al tau ca de-aia este al tau. Eu nu vorbesc despre al tau. Cum sa-ti permiti sa vorbesti despre copilul meu? Cum sa-ti permiti sa faci asa ceva? Este deontologic si uman sa vorbeasca fiecare despre copilul lui daca trebuie neaparat sa se vorbeasca despre copii”, a declarat Mircea Badea in emisiunea „In gura presei”.

Principalele declaratii ale jurnalistului Alex Dima pentru Pagina de Media:

Noi nu suntem niste tevi, niste goarne prin care sufla politicienii. Nu sunt o teava. Adica tu, Dragnea, te pui la un capat, eu sunt o sarma si tu transmiti ceva. Nu! Eu trebuie sa filtrez, sa-mi dau seama daca tu ai mai spus asta, daca te-ai tinut de cuvant, indiferent de cine a fost la putere.

Inainte de meseria de jurnalist, am lucrat in invatamant. Castigam 70 de dolari pe luna. Cand mi-am dat seama ca nu pot merge asa mai departe, mi-am cautat altceva de munca.

Daca tie, seful tau iti pune pumnul in gura sau te transforma intr-o teava, cauta-ti altceva de munca. Daca nu-ti convine, scutura-te si cauta altceva de munca. Aceeasi scuza o auzim peste tot. Intotdeauna schimbarea porneste de la tine. Dar nu ma umilesc.

Si eu am rate. Stii ca sunt saptamani in care eu nu-mi vad copilul? Eu pentru material filmez cel putin 40 de ore.

Vine copilul la scoala, ma pupa si pleaca din camera ca am treaba. Eu mi-am asumat asta. Si merg mai departe. Daca nu-ti place locul unde esti si ai coloana, du-te in alta parte.

Sa va uitati in oglinda sau la copii seara. Dar cu sinceritate, nu cu niste mii de euro in buzunar si cu multumirea ca-ti duci nevasta la Monte Carlo pe banii patronului si faci poze cu el fara o lentila la ochelari

Ok, peste tot este la fel, apuca-te de altceva. Du-te, ia-ti 15 gaini la tara si vinde oua bio, fa altceva. Daca nu stii sa faci altceva si faci chestia asta prost in continuare, astia suntem. Eu cred ca nu suntem toti asa.

Cand am intrat eu in presa, se spunea ca presa este a patra putere in stat. Nu stiu daca mai este. Dar poate fi! Daca ne-am trezi, daca nu am accepta sa facem lucruri de care nu suntem mandri!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos