Postarea care face inconjurul internetului! Netflix, trimitere ironica la Dragnea: Denver nu fura de la copiii saraci. Fii Denver

371

Administratorul paginii de Facebook Netflix Romania promoveaza unul dintre seriale facand referire la mesajul viral „Dragnea a furat de la copiii saraci“. O postare de pe pagina Netflix Romania s-a raspandit cu repeziciune in mediul virtual dupa ce responsabilul de Social Media l-a dat exemplu pozitiv pe Denver, un personaj din serialul spaniol de succes „La Casa de Papel/ Money Heist“, prin comparatie cu liderul PSD Liviu Dragnea.

„Denver nu fura de la copiii saraci. Fii Denver.“, este mesajul care insoteste imaginea lui Denver, interpretat de actorul Jaime Lorente.

Este in mod evident o aluzie la un alt mesaj care s-a viralizat recent – „Dragnea a furat de la copiii saraci“, trimitere la condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

In mai putin de 24 de ore, postarea Netflix Romania a fost apreciata de peste 2.000 de ori si redistribuita de aproape 500 de ori, fanii felicitandu-l pe cel care a facut-o. „inca o dovada a faptului ca omul care se ocupa de pagina asta merita o marire salariala“, a fost unul dintre comentarii.

„La casa de papel“, unul dintre cele mai de succes seriale originale Netflix produse in Europa, prezinta povestea unui om misterios, El Profesor („Profesorul“), care planifica cea mai mare lovitura data vreodata. Pentru a realiza planul ambitios, recruteaza o banda de opt persoane cu anumite abilitati care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra in Monetaria Regala a Spaniei, astfel incat sa poata tipari 2,4 miliarde de euro.

Platforma Netflix este celebra pentru stilul degajat, glumet si ironic pe care il adopta pentru a-si promova produsele si pentru a atrage un public cat mai numeros. De fapt, nu este pentru prima data cand Netflix raspunde cu ironie la diverse evenimente de pe scena politica, iar premierul Romaniei, Viorica Dancila, a fost de mai multe ori luata in vizor.

In aprilie, Netflix a invitat-o pe Viorica Dancila in „Lumea Rasturnata“ publicand o imagine din celebrul serial „Stranger Things“, insa in loc de numarul 11 tatuat pe bratul personajului Eleven aparea 20-20. Era o aluzie la sedinta de guvern in care Dancila a citit „douazeci douazeci“, referindu-se la anul 2020. O alta gafa antologica a premierului a fost taxata de Netflix Romania pe 18 mai, cand pe Facebook a aparut urmatoarea postare: „Orice om ii place sa se uite si el la un serial pe Netflix.“ Era o trimitere la momentul in care, intrebata de jurnalisti daca se teme de o eventuala plangere penala, Viorica Dancila a replicat: „Orice om ii este frica de o plangere penala.“