Povestea porcului si inflatia: ce guvernul a dat cu o mana, baietii destepti au cules cu doua! Cum a profitat fiul lui Dragnea de cresterea salariilor si pensiilor?

103

PSD a crescut pensiile si salariile, dar companiile straine profita de acest paradis economic marind preturile si dinamitand inflatia. Aceasta teorie halucinanta, rostita cu aerul si gravitatea unei teoreme care va candida la Premiul Nobel pentru economie, a fost enuntata joi seara, in prime-time, de presedintele celui mai mare partid din Romania.

Dragnea a incercat, astfel, sa explice cum de a ajuns inflatia la aproape 5% sub guvernarea PSD: „E vorba de unele politici de cartel facute de unii operatori economici cu capital strain in Romania. Deci, nu e din cauza Guvernului. Noi importam 70% din UE si constatam ca aici au crescut preturile la bunurile pe care le importam. Sigur ca am constatat ca aceste companii cu capital strain, cand au vazut ca veniturile romanilor cresc – si salarii, si pensii -, si-au zis hai sa marim si noi preturile”.

Asadar, inflatia n-are nicio legatura cu politicile PSD. Sunt de vina strainii!

Desigur, moderatorul emisiunii n-a avut inspiratia sa-l intrebe pe Liviu Dragnea ce a facut firma fiului sau in timp ce companiile straine cresteau preturile artificial pentru a-i jecmani pe romani. Noi am fost curiosi, dar neavand privilegiul de a-l intervieva pe Liviu Dragnea, ne-am raspuns singuri.

SC Ferma Salcia SA, unde fiul lui Liviu Dragnea detine 90% din actiuni, se ocupa cu cresterea porcilor si are 12 magazine de desfacere a preparatelor din carne de porc in Teleorman, Olt si Bucuresti.

Pentru ca Ferma Salcia SA (Romcip, dupa vechiul nume) livreaza preparate din carne si catre institutii finantate din bani publici (de exemplu Gradinitia Nr.6 din Alexandria), am putut vedea, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, cum au evoluat preturile practicate de firma lui Dragnea in ultimul an.

Hai, ca nu va mai tinem in suspans! Au crescut si la domnul Dragnea (jos, exploatatorii!): in februarie 2017, Ferma Salcia a vandut cremwusti de porc catre Gradinitia Nr.6 din Alexandria la pretul de 12.84 lei kilogramul. In martie, pretul a crescut la 13.48 de lei, iar in septembrie tot Gradinitia Nr.6 a cumparat de la firma lui Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, cremwusti de porc (hrana sanatoasa pentu copii!) la pretul de 14.16 lei per kilogram. Asadar, o crestere de 1.32 de lei pe kilogram in numai cateva luni: aproximativ 10 %! A crescut si pretul la carne tocata, cu circa 7 %.

Nu detinem o explicatie clara privind cresterile de preturi practicate de firma lui Stefan Dragnea, dar nici nu credem ca a vrut sa profite de cresterile salariale ale romanilor asa cum fac companiile straine.

Il instiintam, totusi, pe fiul presedintelui PSD sa aiba grija, caci tatal sau i-a amenintat, la aceeasi emisiune, pe toti acei care au crescut preturile pentru a-i jecmani pe romani: „Noi o sa cerem ANRE-ului si altor institutii sa verifice cat de fundamentata a fost aceasta crestere de preturi si solicit guvernului foarte clar sa dispuna un control efectuat de Corpul de control al premierului si nu numai”.

Sursa: recoder.ro