Prăbuşire în sondaje pentru liderul PSD, cu mai mult de jumătate sub procentele partidului! Iohannis, procent cât liderii PSD-ALDE la un loc!

326

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IMAS arata ca Liviu Dragnea si Mihai Tudose beneficiaza de tot mai putina incredere din partea romanilor. 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a pierdut, intr-o singura luna, aproape patru procente. De la 18.7% in septembrie la 15% in octombrie. Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sta mai bine decat Dragnea, fiind cotat la 23%.

Actualul premier Mihai Tudose pierde si el. Si-a inceput mandatul cu o cota de incredere de 24.7 % in luna iulie si a pierdut constant pana in octombrie cand a ajuns la doar 18%.

Presedintele Klaus Iohannis pierde si el doua procente intr-o luna, de la 41.7% la 39.7%.

In ce priveste votul pe partide, PSD  a ramas la 39%. Liberalii insa pierd aproape doua procente intr-o singura luna, pana la 29.3%. Partidul care creste notabil este ALDE: cu doua procente, pana la 10.2. In schimb, USR se duce in jos, de la aproape 7% la doar 5.5%.

Datele prezentate de IMAS fac parte din ROmnibus, studiu realizat lunar pe un esantin de 1.000 de persoane, prin metoda CATI, cu o marja de eroare de +- 3%.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, s-a declarat indignat de aceste rezultate.

„Legat de sondajul facut de dl Alin Teodorescu, nu stiu, parca e facut pentru Digi. Este ilogic. Adica, un partid ca PSD, care are incredere de 52% din partea romanilor, romanii stiind ca ceea ce facem, facem pentru binele poporului roman. (…) N-au cum sa cada liderii atat de mult, in contextul asta. Sa zicem ca a fost o perioada de cadere de pe urma conflictului din partid dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, pe care l-am reparat”, a declarat Stefanescu.

Sursa: aktual24.ro