Prea multi parlamentari, prea putine locuri! 588 de alesi pe 512 scaune! VIDEO

640

Noul Parlament va avea 588 de parlamentari, cu 76 mai mult decat numarul de scaune din sala de plen a Camerei Deputatilor, unde au loc sedintele comune ale deputatilor si senatorilor.

Aula Camerei are doar 512 locuri, insuficiente pentru cei 588 de senatori si deputati alesi pe 9 decembrie.

Arhitectul Anca Petrescu trebuie sa avizeze suplimentarea numarului de fotolii si modificarile care vor trebui facute, insa pentru aceasta este nevoie si de aprobare de la pompieri. Potrivit arhitectului, este posibil sa fie schimbata chiar si configuratia salilor.

„Este o sarcina foarte dificila. Noi deja de vreo doua saptamani am inceput studiile pentru a vedea care este solutia optima. Facem studii pe calculator, pe macheta, pentru ca ne-a surprins si pe noi aceasta schimbare a numarului de parlamentari. Este nevoie si de avizul pompierilor, pentru ca sunt sali si asa aglomerate, care deja aveau un numar foarte mare de scaune. S-ar putea chiar sa se schimbe configuratia salii. Cu fotolii pe lateral nu putem schimba mare lucru, vorbim acum si de sala Camerei Deputatilor”, a spus Anca Petrescu, la Romania TV, precizand ca se ia in calcul chiar si montarea unor corpuri cu patru sau cinci locuri, pentru a se castiga spatiu.

Solutiile identificate pana acum sunt urmatoarele: fie sa se puna scaune in plus in plen, fie ca unii parlamentari sa fie urcati la balcoane. Cea de-a doua varianta ar presupune si adaptari la sonorizarea salii si la dotarea cu microfoane pentru alesii care vor dori sa ia cuvantul in dezbateri, potrivit Mediafax.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos