Predoiu: PSD coace ceva in secret pentru sesiunea extraordinara a Parlamentului – ”Cetatenii romani au dreptul sa stie!”

433

Vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Cătălin Predoiu, susține că sesiunea extraordinară a Parlamentului ar putea fi convocată pentru „ceva mai serios” ca legea referitoare la ELCEN care este „ținut deocamdată în secret”.

„L. Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L. Dragnea câteva lucruri: Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum, în sesiunea extraordinară? A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia? Dacă da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor? Este adevărat că a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor? În Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui L. Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat. Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări”, a scris duminică Predoiu pe Facebook.

Biroul permanent al Camerei Deputaților se va reuni, miercuri, pentru a discuta solicitarea lui Liviu Dragnea privind convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în perioada 2 — 4 august.

„Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11,00. Pe ordinea de zi se află scrisoarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în perioada 2 — 4 august”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților remis sâmbătă AGERPRES.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicate situației ELCEN, arătând că această societate trebuie să treacă în subordinea Primăriei Capitalei.

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem și noi o ședință de Guvern pentru a rezolva situația ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanță, nu avem abilitatea. Trebuie să rezolvăm problema bucureștenilor, dacă așteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureșteni. ELCEN trebuie să treacă în administrarea Primăriei Capitalei, iar noi trebuie să fim de acord prin lege”, explica atunci Tudose.

Prim-ministrul adăuga că, în cazul convocării sesiunii extraordinare, s-ar putea să mai fie dezbătute și alte aspecte, excluzând însă introducerea pe ordinea de zi a Fondului Suveran de Investiții.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos