Predoiu se retrage din cursa pentru sefia PNL, dupa ce n-a gasit sustinere din partea organizatiilor teritoriale – „Ceea ce ofer eu nu coincide vederilor liderilor de organizatii!”

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a anunțat că se retrage din cursa pentru președinția partidului la Convenția Națională din iunie din 19 iunie. El susține că luptele interne au mers mult prea departe și că ”pentru” simplificarea congresului el se retrage. Din ceea ce spune el pare să arate și cărui candidat rămas în cursă îi va oferi sprijinul său.
”Stimati membri ai BPN PNL, dragi colegi,
Va incunostiintez faptul ca, in urma unei serioase reflectii, am luat hotararea sa nu mai depun o motiune in cadrul Congresului PNL din 17 iunie. Am optat pentru aceasta modalitate de informare, intrucat proxima sedinta BPN este saptamana urmatoare. Va asigur in continuare de totala mea colaborare pentru realizarea obiectivelor PNL. Multumesc tuturor celor care mi-au acordat sansa dialogului politic in aceasta perioada.
Cu prietenie politica,
Catalin Predoiu”, e mesajul transmis de prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu către membrii BPN al PNL.

A urmat un mesaj pe pagina de socializare:

”Dragi prieteni, am informat acum câteva minute membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărârea să nu depun o moțiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie.

În ultimele șase luni am efectuat un demers serios și am vizitat din nou o mare parte din organizațiile PNL. Am ținut discursuri, am participat la întâlniri și am stat de vorbă direct cu sute de membri PNL, cu liderii lor, informali sau șefi de organizații, am purtat discuții cu parlamentari, primari și lideri naționali. Am urmărit cu atenție preparativele Congresului și respectarea statutului pentru o competiție cinstită.

Am înțeles că simplii membri PNL își doresc succesul partidului dobândit prin luptă politică cu PSD, își doresc profesionalism și promovarea valorilor în partid, transparență și democrație internă, europenism și bunăstare pentru români.

Am înțeles în același timp că ceea ce ofer eu pentru funcția de Președinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizații. Din păcate, mulți și-au fixat opțiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moțiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate!

Ca membru PNL, voi continua să militez pentru valorile și proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL „Reclădirea Națională”, adoptat de PNL în 2015.

Mulțumesc tuturor celor care, mulți sau puțini, mi-au stat alături, m-au încurajat și m-au sprijinit! Faptul că și ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului.”, a anunțat senatorul pe pagina sa de socializare.

În cursă au rămas doar Ludovic Orban și Cristian Bușoi, informeaza stiripesurse.ro.

Predoiu se retrage din cursa pentru sefia PNL, dupa ce n-a gasit sustinere din partea organizatiilor teritoriale – „Ceea ce ofer eu nu coincide vederilor liderilor de organizatii!” was last modified: mai 10th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close