Premierul i-a cerut ministrului Educatiei sa imbunatateasca sistemul, fara a-l schimba radical!

782

1pontaPremierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa ia masuri de imbunatatire a sistemului, dar fara a-l schimba radical, potrivit agerpres.ro.

„Lunea viitoare incepe scoala si vorbim de sute de mii de copii care merg la scoala si vreau sa vedem in ce stadiu suntem cu pregatirile (…). Am vazut ca anul acesta, din fericire, lucrurile care au tinut de inscrierea in grupa pregatitoare, in clasa intai, evaluarile nationale, toate au generat mai putine controverse, insa sunt convins ca nu e totul perfect si poate va ganditi de fiecare data ce putem imbunatati, fara a schimba radical sistemul. Cred ca sa-l schimbam de o mie de ori – asta a fost cea mai mare problema a Romaniei in ultimii 23 de ani. De fiecare data schimbam sistemul si nu mai intelegea nimeni nimic. Sa imbunatatim anumite detalii, care pot sa functioneze mai bine, sunt cu totul de acord, dar iarasi sa o luam de la capat si sa pornim de la zero cred ca ar fi o mare greseala”, a spus Victor Ponta.

Referindu-se la aspectele legate de infrastructura, el a aratat ca acestea vor intra in responsabilitatea celor care administreaza scolile, adica a autoritatilor locale, si nu a Ministerului Educatiei.

„Nu sunt toate resursele financiare necesare, dar vreau sa fie foarte clar: cum arata scoala, cum se fac reparatii, cum se fac investitii – trebuie sa fie clar delimitat si departajat – deciziile apartin comunitatii locale si reprezentantilor autoritatilor locale. Ministerul Educatiei se ocupa de profesori, de ceea ce invata, de manuale. In privinta scolii si a infrastructurii trebuie din ce in ce mai mult sa dam responsabilitate si resurse financiare autoritatilor locale”, a subliniat Victor Ponta.

El a pledat pentru eliminarea suprapunerilor si a birocratiei intre structurile Ministerului Educatiei si autoritatile locale.

Premierul a vorbit si despre siguranta in scoli, solicitandu-le ministrului de Interne, celui al Educatiei si al Administratiei sa intocmeasca un plan national de actiune, al carui obiectiv sa fie imbunatatirea cooperarii intre institutiile de resort pentru asigurarea sigurantei in scoli.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos