Premierul cumsecade al lui Dragnea primește noi ”aprecieri” de la Bruxelles: ”Nu a deschis gura în Parlamentul European. Are probleme mari în a se exprima!”

925

Premierul României, desființat de un fost coleg din Parlamentul European: Viorica Dăncilă nu poate comunica la Bruxelles cu vreunul dintre colegii săi pentru că nu cunoaște o limbă străină.

Afirmația îi aparține europarlamentarul PSD Cătălin Ivan. Acesta susține și că PSD riscă să fie exclus din familia socialiştilor europeni.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, membru al PSD și membru în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților europeni, dă de înţeles că Viorica Dăncilă nu a făcut cinste României în perioada cat a fost europarlamentar la Bruxelles.

”Doamna Dăncilă, exact cum a spus și Ana Gomes, nu a deschis gura în Parlamentul European. Nu o cunosc colegii sau cei care o cunosc au o părere proastă pentru că nu poți să ai o relație cu alți colegi dacă nu stăpânești cât de cât rezonabil o limbă străină.

Are foarte mari probleme în a se exprima. În Parlamentul European nu a avut o inițiativă. Nu că nu a excelat, eu nu îmi aduc aminte o ședință în care Viorica Dăncilă să fi spus că are o idee personală, că are o viziune proprie, că își dorește să faca un anumit lucru”, a declarat europarlamentarul.

Cătălin Ivan mai spune că PSD ar putea fi exclus din rândul Partidului Socialiştilor Europeni. Europarlamentarii social democrați au votat împotriva unei rezoluții susținute de grupul parlamentar european din care fac parte și care privea eventuale sancțiuni contra Poloniei pentru încălcarea statului de drept.

„Ce știe Liviu Dragnea și ce știm și noi la Bruxelles este că se discută de foarte mult timp de izolarea PSD-ului în familia socialiștilor europeni, chiar de excluderea PSD-ului din familia socialiștilor europeni încă de la ordonanța 13. Ați văzut declaraţia lui Martin Schulz: dacă ar fi fost în România, ar fi fost în stradă.

Reacţiile sunt multiple la Bruxelles. Nu toate au ecou în țară pentru că se discută acolo,  poate sunt discuții în spațiu restrâns, în spatele ușilor închise, dar vă spun că în acest moment PSD nu mai e de facto membru al familiei socialiștilor europeni. Este o oaie neagră”, a mai spus Cătălin Ivan.

Sursa: b1.ro