Premierul ne-a lămurit cum e cu salariile de la 1 ianuarie 2018: ”Nu vor scădea salariile, dar în final există anumite salarii care vor fi scăzute!”

198
Premierul Mihai Tudose susține că în 2018 vor fi salarii care vor scădea, în principal în posturile unde înregistrăm anomalii.
Tudose a dat exemplul unui consilier al lui unui secretar de stat, care a ajuns să câștige mai mult decât un ministru și a spus că acestora le vor scădea salariile.

„De la 1 ianuarie nu vor scădea salariile, dar în final există anumite salarii care vor fi scăzute, pentru că noi am urmărit ca prin Legea salarizării unitare să punem lucrurile într-o normalitate. Vă dau un exemplu: sunt consilieri ai unui secretar de stat care au salarii nete mai mari decât ministrul.

”Sunt reglaje care trebuie să fie făcute în ceea ce privește Legea Salarizării”, a mai spus premierul. ”Dacă am ajuns să ne fie rușine sau să fim îngroziți că avem o creștere foarte mare nu știu cum să o mai discutăm atunci.Dacă anul ăsta ne închidem cu 6, sper ca la anul să fie mai mare…”Aberația s-a propagat în timp, au venit și fonduri europene, au venit și altele, iar acum s-a ajuns ca un ministru să câștige 11.000 de lei, iar un consilier să câștige 12.000 de lei. Aceste anomalii se vor regla„, a declarat Tudose.

Sursa: evz.ro