Premierul Mihai Tudose susține că în 2018 vor fi salarii care vor scădea, în principal în posturile unde înregistrăm anomalii.
Tudose a dat exemplul unui consilier al lui unui secretar de stat, care a ajuns să câștige mai mult decât un ministru și a spus că acestora le vor scădea salariile.

„De la 1 ianuarie nu vor scădea salariile, dar în final există anumite salarii care vor fi scăzute, pentru că noi am urmărit ca prin Legea salarizării unitare să punem lucrurile într-o normalitate. Vă dau un exemplu: sunt consilieri ai unui secretar de stat care au salarii nete mai mari decât ministrul.

”Sunt reglaje care trebuie să fie făcute în ceea ce privește Legea Salarizării”, a mai spus premierul. ”Dacă am ajuns să ne fie rușine sau să fim îngroziți că avem o creștere foarte mare nu știu cum să o mai discutăm atunci.Dacă anul ăsta ne închidem cu 6, sper ca la anul să fie mai mare…”Aberația s-a propagat în timp, au venit și fonduri europene, au venit și altele, iar acum s-a ajuns ca un ministru să câștige 11.000 de lei, iar un consilier să câștige 12.000 de lei. Aceste anomalii se vor regla„, a declarat Tudose.

Sursa: evz.ro