Premierul a solicitat ministrilor ca toate ordonantele de urgenta sa fie transformate in proiecte de legi!

705

Romanian prime minister-designate VictorPremierul Victor Ponta a solicitat ministrilor ca toate ordonantele de urgenta de pe ordinea de zi sa fie transformate in proiecte de legi si, dupa adoptare, sa fie transmise Parlamentului spre aprobare, potrivit mediafax.ro.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri se aflau inscrise mai multe proiecte de ordonanta de urgenta, inclusiv de modificare a Codului Fiscal prin introducerea impozitului forfetar.

„Am cerut ca toate aceste proiecte de ordonanta de urgenta sa fie transformate in proiecte de legi si trimise Parlamentului. Vreau sa nu mai luam decizii prin ordonante de urgenta, iar in activitatea Guvernului sa predomine proiectele de legi, si nu ordonantele de urgenta”, a declarat premierul Victor Ponta.

Impozitul forfetar, prin care se inlocuieste cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o suma fixa, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat in prima lectura miercuri in Guvern si care va fi trimis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta.

Surse guvernamentale au declarat ca proiectul de lege nu a putut fi adoptat, miercuri, deoarece nu primise toate avizele necesare, si va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare, pentru a fi apoi dezbatut in regim de urgenta in legislativ.

Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat, miercuri, ca impozitul forfetar se va aplica pentru cateva mari categorii de servicii: hoteluri si pensiuni; restaurante, baruri si cafenele; saloane de infrumusetare si spalatorii auto.

Guvernul urmareste prin aceasta masura largirea bazei de impozitare prin taxarea firmelor care nu declara profit si care, potrivit autoritatilor, fac evaziune fiscala.

Impozitul forfetar va fi stabilit ca suma fixa, in functie de anumiti indicatori pentru fiecare domeniu de activitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos