Premierul Tudose se ia la trânte cu frăția penalilor din PSD-ALDE: ”Legile Justiției nu sunt în vigoare. În niciun caz România nu va ajunge în situația Poloniei!”

221

Premierul Mihai Tudose a lasat de inteles, joi, ca noile legi ale justitiei nu vor intra in vigoare. El a spus ca in niciun caz nu va ajunge Romania in situatia Poloniei.

Intrebat despre riscul ca UE sa activeze articolul 7 din tratat, precum se intampla in cazul Poloniei, Tudose a respins categoric aceasta varianta.

”Legile justitiei nu sunt in vigoare. S-a publicat ceva, stiti ce a iesit? Nu cred ca vom ajunge in acea situatie, nu cred ca va fi un precedent nici cu Polonia, nici cu Ungaria”, a spus premierul.

El a comentat si intentiile PSD-ALDE de a modifica codurile penale.

”Domnul ministru al justitiei, Tudorel Toader a spus ceva. Bine, pana la urma a fost interpretat gresit. In discutiile cu domnia sa mi-a spus ce-a vrut domnia sa sa spuna si sunt de aceeasi parere cu domnia sa. Daca acele directive nu vor reusi sa fie transpuse in timp util in lege, Guvernul va trebui sa intervina pentru a nu avea dificultati cu Comisia Europeana. Dar o transpunere exacta, mot-a-mot a Directivei”, a declarat Mihai Tudose, intrebat fiind de jurnalisti cum vede intentiile parlamentarilor PSD si ALDE de a amenda Codurile penale sub pretextul transpunerii directivei europene privind prezumtia de nevinovatie.

Chestionat in continuare daca este ingrijorat de protestele magistratilor, prim-ministrul a raspuns: ”Ma ingrijoreaza orice protest atata timp cat este fundamentat pe ceva. Legile respective nu sunt inca gata, manifesta o categorie sociala o ingrijorare pe o anumita tema”.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca este posibil ca intrarea in vigoare a noilor legi ale justitiei sa fie prorogata prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Sursa: aktual24.ro