Premierul Victor Ponta sustine ca va veni in Parlament cu masuri pentru absorbtia fondurilor UE

574

Guvernul va prezenta Parlamentului masurile pe care le va lua in perioada urmatoare pentru remedierea problemelor din absorbtia fondurilor europene.

„Masurile pe care Guvernul le-a luat in primele 50 de zile de mandat si pe care le va lua in perioada urmatoare trebuie sa duca la schimbari fundamentale privind capacitatea noastra administrativa si de absorbtie a fondurilor europene. La momentul preluarii mandatului eram pe ultimul loc la rata de absorbtie a fondurilor europene, cu grave disfunctionalitati in cadrul unor programe sectoriale”, a declarat Victor Ponta, la Parlament.

Acesta a aratat ca prin deciziile de la Consiliul European, Romaniei nu-i vor fi diminuate fondurile europene disponibile in anvelopa alocata, pentru finantarea mecanismelor de crestere economica si creare de locuri de munca de la nivelul Uniunii Europene. „E de datoria Guvernului si voi informa Parlamentul privind masurile pe care le vom lua in continuare pentru a dovedi ca masura luata in Consiliul European se poate reflecta si in realitatea absorbtiei fondurilor UE in ceea ce priveste Romania„, a mai spus Victor Ponta.

In context, premierul a spus ca prin activitatea ministrului Afacerilor Externe, a ministrului Afacerilor Europene, a personalului diplomatic si prin sprijinul politic obtinut de Romania din partea presedintelui Comisiei Europene si a majoritatii premierilor prezenti la Consiliul European, „s-a decis ca orice fel de masura de crestere si realocare financiara pe plan european sa nu afecteze alocarile de fonduri europene pe perioada 2007-2013”.

Victor Ponta a aratat ca si in privinta consolidarii fiscale si reformelor structurale Guvernul „se va prezenta in fata” parlamentarilor „cu toate modificarile legislative si deciziile administrative luate in sensul accentuarii reformelor structurale, investitii care sa creeze crestere economica si locuri de munca, dar si consolidarea mecanismelor de stabilizare si construirea unei viziuni clare privind viitorul uniunii economice si monetare”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos