Presa de stat din Rusia: ”Ucraina va fi reorganizată, restabilită și revenită la starea sa naturală de partea lumii ruse”

1184

Agenția de stat rusă RIA Novosti a publicat, în dimineața zilei de 26 februarie, un articol prin care Rusia recunoaște războiul de cucerire a Ucrainei și aducerea acesteia înapoi în Rusia. La scurt timp, articolul a fost șters, însă acesta a rămas în arhivă.

„Rusia își restabilește unitatea – tragedia din 1991, această catastrofă teribilă din istoria noastră și dislocarea ei nefirească au fost depășite”, se arată în articolul publicat de agenția rusă de stat.

„Rusia își împlinește integritatea istorică, adunând lumea rusă, poporul rus laolaltă – în toată deplinătatea sa de mari ruși, beloruși și mici ruși”, continuă autorul.

Articolul din RIA Novosti arată cum Putin și-a asumat o luptă cu Occidentul pentru a consolida „spațiul rus” și a anunțat „întorcerea Ucrainei în Rusia”:

„”Însă în cazul consolidării controlului geopolitic și militar deplin al Occidentului asupra Ucrainei, întoarcerea sa în Rusia ar fi devenit complet imposibilă – ar fi trebuit să luptăm pentru ea cu blocul atlantic. Acum această problemă a dispărut – UCRAINA S-A INTORS LA RUSIA”.

Citeste continuarea pe G4media.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos