Preşedinte al celui mai mare fond de administrare de active din lume: ”Invazia rusă în Ucraina a pus capăt globalizării”

489

Larry Fink, CEO şi preşedinte al celui mai mare fond de administrare de active din lume, BlackRock, a declarat joi că invadarea Ucrainei de către Rusia a schimbat ordinea mondială care exista de la sfârşitul Războiului Rece, potrivit CNBC.

”Invazia rusă în Ucraina a pus capăt globalizării pe care am experimentat-o în ultimele trei decenii”, a spus Fink în scrisoarea sa din 2022 adresată acţionarilor.

”A lăsat multe comunităţi şi oameni să se simtă izolaţi şi să privească în interior. Cred că acest lucru a exacerbat polarizarea şi comportamentul extremist pe care îl vedem în societatea de astăzi”, a subliniat Fink.

Scrisoarea lui Fink a venit la o lună de la invadarea Ucrainei de către Rusia, forţele Moscovei bombardând oraşe din întreaga ţară şi ucigând civili care nu pot scăpa, potrivit News.ro.

SUA şi aliaţii săi au impus Rusiei sancţiuni fără precedent şi au oferit asistenţă militară Ucrainei.

Fink, al cărui fond gestionează peste 10.000 de miliarde de dolari, a declarat că naţiunile şi guvernele s-au unit şi au lansat ”un război economic” împotriva Rusiei.

El a spus că BlackRock a luat, de asemenea, măsuri pentru a suspenda achiziţionarea oricăror titluri de valoare ruseşti din portofoliile sale active sau indexate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos