Președintele CCR e întru totul de acord cu poziția coaliției penale PSD-ALDE în lupta cu Kovesi: a luat în derâdere autoritatea Parlamentului!

509

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a preluat si sustine in integralitate pozitia coalitiei penale PSD-ALDE in privinta obligativitatii prezentei Laurei Codruta Kovesi in fata Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

„Intrebarea mea, tu nu esti particica a acelui stat de drept?”, o intreaba Dorneanu pe Kovesi intr-un interviu.

„Apropo de conflictele acestea, si pe noi ne deranjeaza si avem convingerea ca multe din ele ar putea fi prevenite sau n-ar exista, daca autoritatile publice ar lucra intr-o comuniune, intr-o coordonare. (…) Procuratura are niste atributii. Daca Parlamentul ii solicita o relatie, ii solicita sa vina, procurorul poate sa faca doua lucruri: sa se inchida in acea carapace de procuratura, ce ma intrebi tu, nu face parte de aici. Intrebarea mea, tu nu esti particica a acelui stat de drept? Tu, cand cealalta autoritate are de rezolvat o problema, nu poti sa-i raspunzi, sa-l ajuti, sa-l consiliezi sa rezolve acea problema?

Putea sa se duca cel putin. Sa spuna, domne, merg ca sa-mi arat bunavointa si respectul fata Parlament, autoritatea suverana, suprema a poporului. (…) Comisia si-a propus sa afle daca alte persoane, alte institutii s-au implicat. Ce costa sa se duca, sa spuna ‘m-am dus, nu am discutat nimic despre frauda’. Apropo de ce spuneam de cooperarea loiala. Nu vreau sa avansez argumentele care vor fi cuprinse in decizie. Principiul cooperarii loiale, principiul loialitatii in cooperarea intre institutii, aceste motive au fost mentionate in declansarea acestui conflict”, a spus Valer Dorneanu.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos