Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu a fost DEMIS!

601

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD) a fost demis de prefectul de Arges, Constantin Soare, dupa ce ANI a constatat ca se afla in conflict de interese.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat, luni dimineata, ca a semnat ordinul privind incetarea inainte de expirarea duratei normale a mandatuluiu presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

Soare a precizat ca a transmis acest ordin catre Consiliul Judetean Arges si a instiintat Agentia Nationala de Integritate cu privire la aceasta decizie.

Prefectura Arges a primit, saptamana trecuta, comunicarea oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la ramanerea definitiva a Raportului de evaluare prin care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. In urma primirii acestui document, Prefectura a inceput procedurile pentru constatarea incetarii mandatului lui Nicolescu.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a pierdut procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce instanta suprema a admis irevocabil, in 11 februarie, recursul fata de anularea raportului prin care s-a constatat un conflict de interese in cazul acestuia.

Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective.

In cazul lui Nicolescu, ANI a stabilit existenta conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de catre acesta, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges, a 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus si un contract aditional de prelungire a perioadei) incheiate de catre CJ Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societati la care Nicolescu este actionar majoritar, in procent de 92,194% si, respectiv, 63,08%).

De asemenea, ANI arata ca societatile Autopro Mond si Mac Auto, precum si SC Dinik Mar Arg SRL (la care Viorica Nicolescu este actionar majoritar) au incheiat 12 contracte (noua contracte in suma de 303.262,12 lei, TVA inclus, un contract conform comenzilor, doua contracte – ora de manopera) cu institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges.

In perioada 2006 – 2010, SC Autopro Mond SA a prestat servicii catre institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges, pe baza de comenzi, in suma de 124.327,49 lei, preciza ANI.

Suma totala a celor noua contracte incheiate sub semnatura Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte incheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte incheiate de catre societati la care acesta sau sotia lui sunt actionari majoritari, precum si a prestarilor de servicii efectuate institutiilor si serviciilor publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges, de catre societatile la care presedintele CJ Arges sau sotia acestuia sunt actionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, mai nota ANI.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos