Presedintele Comisiei de la Venetia da o lovitura borfasilor din PSD: „politicienii doresc sa schimbe legile justitiei, pentru ca nu le convin deciziile judecatoresti”

329

Presedintele Comisie de la Venetia, Gianni Buquicchio sustine ca in Romania si alte state europene nu exista o cultura democratica aprofundata, tocmai de aceea politicienii doresc sa schimbe legile justitiei, pentru ca nu le convin deciziile judecatoresti, arata Europa Libera.

Deci in aceste tari nu exista inca o mentalitate democratica, aceasta idee a alternantei la putere: azi sunt eu, maine esti tu, si ar trebui sa facem totul pentru binele oamenilor si societatii. Cei care sunt la putere vor sa schimbe legile pentru ca nu sunt satisfacuti de deciziile justitiei.

Independenta justitiei este o prioritate pentru Comisia de la Venetia de multa vreme. Iar asta, atat in interesul cetatenilor unei tari sau alta, pentru ca acestia au dreptul la o judecata dreapta, dar si din ratiuni economice, caci o tara unde justitia nu este independenta este instabila si investitorii se feresc sa investeasca acolo. Inainte de aderare, am lucrat foarte mult cu tari ca Romania pentru a implementa masuri de intarire a independentei justitiei. Acum, ca sunt in UE, pare ca nu le mai pasa atat de mult. Eu cred insa ca sunt si alte motive. Daca ne uitam la Ucraina, Serbia, Macedonia, de exemplu, vedem ca in dorinta de aderare la UE coopereaza foarte bine cu noi. Comisia Europeana si Parlamentul European coopereaza cu noi in procesul de aderare al acestor tari.”, a mai spus presedintele Comisiei de la Venetia.