Președintele instanței supreme, mesaj tăios pentru penalii din PSD: judecătorii nu au de ce să se prezinte în fața anchetelor parlamentare!

689

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu dezvaluie o informatie relevanta privind amplitudinea bataliei care se da acum pentru a ingenunchia justitia. Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina, Tarcea, a promis ca va merge personal in Parlament pentru a-si apara colegii atunci cand vor fi chemati in fata comisiilor de ancheta.

„In Parlament Nicolae, Iordache si Plesoianu deja ascut cutitele. Si cred ca acolo, pe feuda lui Dragnea, va fi chiar mai rau, inclusiv prin utilizarea la maximum a noii arme – anchetele parlamentare.

Nu ma indoiesc ca va urma un lung sir de convocari pentru magistrati inclusiv de la ICCJ.

Inteleg ca intr-o discutie informala dna Tarcea, presedintele instantei supreme, le-ar fi promis colegilor ca ii va apara de aceste convocari si se va duce personal in Parlament sa anunte ca judecatorii nu pot fi chemati si nu au de ce sa se prezinte la judecata parlamentarilor. S-o vad fata in fata cu principiul colaborarii loiale!”, a scris Dogioiu intr-un articol publicat pe ziare.com.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca luni Coalitia de guvernare va lua o decizie cu privire la mai multe legi, intre care si legile justitiei. Surse citate de Mediafax au declarat vineri ca liderii PSD ar fi decis in CEx ca modificarile la Legile Justitiei sa fie promovate ca initiativa parlamentara, nu printr-un proiect asumat de Executiv.

„Ne vom intalni in coalitie luni si vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, in care sa decidem daca le vom initia in Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentala: legile justitiei, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea aceasta decizie”, a spus Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului Executiv National.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, ca pachetul de legi ale justitiei ar trebui trimis la Parlament astfel incat acesta sa decida, in urma dezbaterilor, care va fi forma lor finala.

„Eu cred, ca sa nu ne mai chinuim, ca ar trebui duse direct la Parlament care sa faca consultari, comisii, cele doua Camere…”, a spus premierul Tudose raspunzand unei intrebari privind traseul legislativ al legilor.

Seful Guvernului a precizat insa ca este nevoie si de o decizie politica a conducerii coalitiei de guvernamant.

„Teoretic, legile sunt inca la Ministerul Justitiei si mai asteapta niste avize, inclusiv de la Comisia de la Venetia”, a spus Tudose mentionand insa ca viitoarea intrunire a Comisiei va avea loc in luna decembrie.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos