Presedintele PPE, Joseph Daul: Mi se pare scandalos ceea ce se intampla in Romania! Justitia independenta si lupta impotriva coruptiei nu sunt respectate in Romania!

204

Presedintele PPE, Joseph Daul, a fost prezent la sedinta PNL de la Sibiu. El a facut declaratii comune cu presedintele PNL, Ludovic Orban. In cadrul conferintei, a fost intrebat de un jurnalist despre opinia sa despre statul de drept din Romania.

”Mi se pare scandalos ceea ce se intampla in Romania. De altfel, cativa dintre dumneavoastra mi-ati adresat, mai devreme, intrebari cu privire la afirmatiile Guvernului socialist, cu privire la anumite standarde cum ar fi, de exemplu, dimensiunile morcovilor. De aceea, vreau sa va spun ca in ceea ce privesc standardele alimentare evocate mai devreme, vedem ca ele sunt respectate in Romania. Ceea ce starneste indignarea este faptul ca statul de drept, justitia independenta si lupta impotriva coruptiei nu sunt respectate in Romania. Este vorba de o pozitie populista a Guvernului pe care trebuie sa-l combatem si putem face acest lucru numai prin actiune.

Tocmai de aceea, am cerut candidatului nostru la sefia Comisiei Europene, domnul Weber, sa creeze o pozitie de Comisar, care sa fie insarcinat cu respectarea statului de drept, a justitiei independente si a luptei contra coruptiei. Aceasta este baza care permite ca si cetatenii nostri sa fie de acord cu noi si sa ne sustina.

Cetatenii romani trebuie sa dea un raspuns pentru ca miza este legata de statul de drept, de justitia independenta si de lupta contra coruptiei si tocmai de aceea Presedintele Iohannis a luat aceasta hotarare. Are deplina dreptate si il sustin cu 200%, iar raspunsul este in mainile poporului,” a spus Joseph Daul, la Sibiu.