Presedintele PSD Cluj, discurs delirant catre jurnalisti: „Sunteti niste boschetari de presa! Tare tristi sunteti, ba!”

656

Noul presedinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, a postat pe Facebook o inregistrare in care foloseste un limbaj jignitor la adresa unor jurnalisti din Cluj, care i-au scris presedintelui PSD o scrisoare in care au semnalat tocmai comportamentul jignitor al acestuia.

„De dimineata, marea asociatie a papagalilor de presa din Cluj, compusa din boschetari, degeaba va suparati, sunt niste boschetari de presa, au trimis doamnei Viorica Dancila o scrisoare deschisa, despre nesimtitul de Alexa care vorbeste ca un magar si ii jigneste pe jurnalisti. Ba, nene, care jurnalisti? Eu sunt jurnalist”, spune Liviu Alexa, cel care detine site-ul Ziar de Cluj si care a fost unul dintre jurnalistii care il consiliau pe fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea.

Asociatia Profesionistilor de Presa Cluj i-a trimis presedintelui PSD, Viorica Dancila, o scrisoare de protest fata de comportamentul noului sef al PSD Cluj, Liviu Alexa, jurnalistii precizand ca este inacceptabil si intolerabil modul in care acesta intelege sa comunice cu presa, prin atacuri la persoane, pentru care a si fost dat in judecata in mai multe randuri.

„Probabil doamna Dancila, dupa ce a citit acea scrisoare, a aruncat-o la gunoi”, spune Alexa, dupa care continua, cu un limbaj jignitor, atacul la semnatarii scrisorii cu apelative precum „batranel analfabet”, „nesimtita taranca” sau „boschetari” aliniati in ”asociatia papagalilor de presa”.

„Tare tristi sunteti, ba, niciun copil nu sunteti in stare sa faceti. (…) Am o pisica birmaneza care este cu 100 de puncte mai inteligenta. (…) Voi nu sunteti in stare sa faceti un material”, a mai spus Liviu Alexa.

Asociatia Profesionistilor de Presa Cluj i-a transmis, luni, Vioricai Dancila, o scrisoare in care reclama comportamentul noului presedinte al PSD Cluj.

„Liviu Alexa a fost tinta mai multor comunicate de presa trimise de APPC Cluj (sase la numar), asociatie care reuneste aproape 60 de jurnalisti din Cluj, prin care se atragea atentia ca materialele de pe site-ul detinut de Liviu Alexa depasesc complet limitele jurnalistice. Atacurile la adresa colegilor de breasla au inceput acum cativa ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Branduşan, Cosmina Fernoaga, Florina Pop si Oana Moisil, intr-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizand sintagme ca: „vagin jurnalistic”, „bijboaca jurnalistica”, „duhnind a frustrare prin ochii sai prea apropiaţi de nas”, „minge de tenis plina cu ura ce se loveşte singura de pereţi”, „bila jurnalistica”, „l-a spalat şi pupat in cur”, „maiestrit jurnalism de convenienţa, care ascundea in loc de pana limba in cur”, „scotea muci uscaţi, ii facea biluţe şi (…) spunea ca se hraneşte vegan şi ca mucii sunt, de fapt, extract de kiwi”, „s-a apucat sa desfaca numai cutiile cu intaritoare sexuale, pe care a inceput sa le hapaie pe nemestecate”. (…)

Va scriem, insa, pentru a va atrage atentia asupra acestor iesiri, deoarece Liviu Alexa nu se mai reprezinta pe sine, ci si partidul de guvernamant al unei tari europene. in acest context, consideram ca este inacceptabil si intolerabil modul in care cel pe care l-ati desemnat sa conduca filiala clujeana a PSD intelege sa comunice cu presa. in nicio tara cu pretentii minime de civilizatie un astfel de limbaj public folosit de un lider politic in adresarea catre un membru al presei nu poate trece ignorat sau nesanctionat, credem noi.”, se arata in scrisoarea APPC.

in trecut, firma lui Liviu Alexa a aparut pe statele de plata ale Partidului Social Democrat. PSD a platit incepand cu anul 2016, din subventia de la stat, aproximativ 430 000 de lei catre firma Pagina Ciudatului SRL, detinuta de Liviu Alexa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos