Mai mult

  Primarul care viziteaza Miami si Las Vegas cu 45.000 de lei din bani publici! ”Si care e problema?” intreaba primarul!

  9,533FaniÎmi place

  Excursie la Miami şi Las Vegas, pe banii unei comune cu 7.000 de locuitori. E proiectul pe care l-au aprobat, la iniţiativa primarului, consilierii unei localităţi din judeţul Prahova. Vizita durează zece zile şi costă 45.000 de lei, bani alocaţi integral din bugetul local.

  Pe 8 februarie, la Primăria din Brebu a sosit o invitaţie în Statele Unite, din partea Societăţii pentru Administraţie Publică, un ONG din Braşov. Ziua următoare, deplasarea era aprobată printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Local. Opt zile mai târziu, banii pentru vizita în SUA erau alocaţi din bugetul primăriei – 45.000 de lei, pentru zece zile.

  „Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, tema proiectului este Actul administrativ în Statele Unite ale Americii, importanţa parteneriatului cu actori publici şi privaţi. Parteneriatul cu cetăţenii. În acest scop, primarul, un funcţionar al instituţiei şi doi consilieri locali vor vizita Orlando, Miami, Florida şi Las Vegas”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

  „Mi-aş dori să-i duc pe tovarăşii mei să vadă şi Las Vegas-ul. Care este problema? Niciodată nu este bine numai să stai, să mănânci, să bei şi să cleveteşti. Este bine totuşi să ai şi această hrană spirituală. Hrana spirituală ce-nseamnă? Excursia, înseamnă schimbul de experienţă”, spune Adrian Ungureanu, primarul din Brebu.

  Oamenii în comună nu par totuşi convinşi de explicaţiile primarului.

  „Ar fi trebui să-i aloce pentru oamenii săraci, pentru cei care sunt nevoiaşi, nu să se plimbe ei”, spune un localnic.

  „Nu e bine, că avem nevoie de alte lucruri”, spune o localnică.

  Edilul şi cei trei subalterni vor decola spre Statele Unite pe 28 mai. Primarul promite că, la întoarcere, va prezenta Consiliului local şi locuitorilor un raport privind vizita.

  Reprezentanţii ONG-ului care a trimis invitaţia pe adresa primăriei Brebu nu au putut fi contactaţi.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...