Primarul Chirica le-a copt-o fostilor colegi de partid: cere filialei PSD Iasi sa evacueze de urgenta sediul in care functioneaza!

219

Primaria Iasi cere filialei judetene a PSD sa elibereze, pana in 20 mai, sediul in care functioneaza organizatia, intrucat social-democratii au facut lucrari de reparatii in imobil fara acordul municipalitatii, cladirea fiind monument istoric.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Primariei iesene, imobilul din centrul municipiului Iasi in care isi desfasoara activitatea filiala judeteana a PSD apartine municipalitatii, iar in cladire au fost facute lucrari de reparatii, inclusiv demolarea unui perete, fara acordul primariei.

Sefii Primariei afirma ca au trimis, pe 20 aprilie, o notificare filialei PSD Iasi, in care organizatia este instiintata despre incetarea contractului de inchiriere si obligatia acesteia de a elibera spatiul, in termen de 30 de zile.

″In urma verificarilor facute la fata locului de Serviciul Control Urbanism al Politiei Locale s-au constatat modificari interioare ale imobilului inchiriat facute de catre locatar, fara autorizatie de construire, acordul proprietarului si avizul Directiei Judetene de Cultura, fiind astfel incalcate grav clauzele contractuale privind autorizarea lucrarilor de constructii. In consecinta, Primaria Municipiului Iasi a notificat Organizatia Judeteana Iasi a Partidului Social Democrat cu privire la obligatia de a evacua si preda neconditionat spatiul inchiriat in conditiile initiale preluarii″, se arata in comunicat.

Potrivit documentului, nepredarea spatiului in termenul de 30 zile de la data notificarii, adica pana pe 20 mai 2018, atrage suportarea de catre organizatia judeteana Iasi a Partidului Social Democrat a prejudiciului cauzat Primariei Municipiului Iasi.

Sediul in care functioneaza PSD Iasi se afla in centrul Iasiului, pe pietonalul Stefan cel Mare, cladirea respectiva fiind inclusa pe lista monumentelor istorice. Sediul PSD Iasi se afla in imediata apropiere a Primariei Iasi.

In replica, liderul PSD Iasi Maricel Popa a afirmat ca este vorba despre un act de razbunare a primarului Mihai Chirica la adresa PSD, dupa ce edilul a fost exclus din partid la inceputul acestui an. „Este un act copilaresc, razbunator. Mihai Chirica era in PSD cand au inceput lucrarile. Lui doar asta ii place, cancanuri, scamatorii, artificii, in loc sa se ocupe de proiectele Iasului“, a afirmat presedintele PSD, Maricel Popa. Liderul PSD Iasi nu a precizat daca filiala va evacua sediul, asa cum a solicitat primaria.

Sursa: HotNews