Primarul Iasiului, vicepresedinte PSD, il caracterizeaza pe DRAGNEA drept un dictator: ”Conduce partidul cu mana de fier, vrea sa fie unica voce a partidului”

706

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat vineri, intr-un interviu acordat RFI, ca ar fi „o sinucidere in masa” si „o lovitura aproape letala” pentru PSD daca parlamentarii social-democrati ar respinge OUG 14 prin care se abroga modificarile la codurile penale, motiv pentru care el nici nu vrea sa ia in calcul o asemenea varianta.

Chestionat daca el considera ca OUG 14 poate fi respinsa in Parlament, vicepresedintele PSD a sustinut ca un astfel de demers ar fi „o sinucidere in masa” pentru social-democrati, transmite News.ro. „Nici nu vreau sa ma gandesc ca, in Parlamentul Romaniei, parlamentarii PSD ar contrazice demersul facut de prim-ministrul Romaniei, domnul Grindeanu. Ar fi o sinucidere in masa a acestei formatiuni politice, o scoatere in afara normalitatii pe o lunga durata de timp si o lovitura aproape letala asupra Partidului Social Democrat Roman. Prin urmare, nu cred ca o asemenea varianta ar putea intra in discutie. Nici nu vreau sa ma gandesc. Sub nicio forma”, a afirmat Mihai Chirica.

El a mai spus ca „Liviu Dragnea are o metoda de condus care are, in mare parte, aceasta ideologie a mainii de fier, a vocii unice si a lucrurilor care se transmit printr-o singura cale de comunicare”.

„Procedura mainii de fier a fost o procedura care a dat rezultate. A dat rezultate si la PSD, dar si la alte partide. Sa nu uitam felul in care conducea partidul domnul Basescu, cand domnul Boc nu era, dupa spusele tuturor, decat o marioneta in mana unui sef de partid si ulterior sef de stat. La fel s-a mai intamplat si in guvernarile noastre, ale PSD. Atunci cand domnul Nastate, in calitate de presedinte de partid si ulterior de prim-ministru, era singura voce a partidului. Intre timp, Romania s-a modernizat. Mai ales dupa anul 2007, cand integrarea europeana ne-a adus, in primul rand, intr-o situatie aproape conflictuala intre doua generatii”, a completat primarul Iasiului.

De asemenea, intrebat daca PSD se poate „moderniza” cu Liviu Dragnea la conducere, Mihai Chirica a sustinut ca totul depinde de atitudinea pe care o va avea in continuare presedintele partidului.

„Este o intrebare grea. Tine foarte mult si de atitudinea pe care domnul presedinte Dragnea o va avea in continuare fata de acest moment pe care l-am depasit cu totii. Pana la urma, putem spune ca l-am depasit. Bineinteles ca am iesit ciufuliti din toata aceasta poveste. Nu poate nimeni sa conteste faptul ca noi ne-am intarit. Da, ne-am intarit conceptual, dar ca si credibilitate in fata electoratului nu ne-am intarit nici pe departe. Ca si credibilitate in fata romanilor, dimpotriva, am avut chiar de suferit”, a subliniat vicepresedintele PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos