Primarul pro-rus al Chisinaului NU vrea refugiati ucraineni: ”Sunt obraznici, ne putem trezi cu furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism”

542

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a lansat joi critici la adresa refugiaților ucraineni fugiți din calea războiului, spunând că ”în această perioadă sunt oameni care au nevoie de asistență, dar avem și oameni care sunt foarte obraznici. Sunt oameni care se comportă inadecvat. Tot ce facem din bunul nostru simț, nu trebuie în instanță finală să fie stricat ca imagine și, nu dă Doamne, să fie pusă în pericol securitatea locuitorilor Chișinău. Acest risc persistă la această etapă”, potrivit Realitatea.md.

Ceban a lansat informații alarmiste, susținând că „estimăm că în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”.

Ceban a făcut parte din Partidul Sociliștilor, controlat de Kremlin. După ce a eșuat în încercarea de a prelua partidul, Ceban a anunțat că își lansează propriul partid. El a fost săptămânile trecute într-un turneu major prin România, unde a fost primit de miniștri, primari și șefi de partide.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos