Primul politist care s-a alaturat public campaniei „Fara Penali”: Fac voluntariat in timpul meu liber si pe banii mei! Godina: „Dam jos cascheta in fata lui?”

Mihai Godina a anuntat pe contul sau de Facebook ca agentul Radu Dutu strange semnaturi pentru initiativa cetateneasca #farapenali. „Dam jos cascheta-n fata lui si semnam?”, este intrebarea pe care a lansat-o politistul Godina colegilor lui de breasla.

Radu Dutu este agent la o sectie de politie din Bucuresti, dar s-a nascut in Craiova. S-a alaturat celor care fac voluntariat pentru strangerea de semnaturi. Nu inainte insa de a se interesa daca incalca legea. A ajuns la concluzia ca atata timp cat isi face meseria, atata timp cat nu-si incalca atributiunile de serviciu, nimeni nu ar trebui sa-i reproseze ca are curajul sa vorbeasca despre ceea ce crede. Radu Dutu a venit miercuri seara in Piata Mihai Viteazu din Craiova si a strans semnaturi.

„Am auzit ca-i politist tanarul care ne intreaba daca vrem sa traim intr-o societate fara penali. Cum sa nu vrem asa ceva? Cinste lui, curajul asta ar trebui sa-l aiba toti politistii din tara”, a declarat Maria Carciumaru din Craiova.

Mesajul agentului Radu Dutu

„Nu stati deoparte si haideti sa scoatem infractorii din functiile publice! Initiativele cetatenesti sunt un drept constitutional al cetatenilor de a-si impune vointa de a legifera, dincolo de vointa politicienilor. De cateva zile, fac voluntariat, in timpul meu liber si pe banii mei, pentru campania #Farapenali, care se termina pe 20 august. Sper sa strang 1000 de semnaturi de unul singur pana la finalul campaniei. Sunt sigur ca s-au strans 400.000 de semnaturi pana in prezent, neoficial, iar in maxim doua saptamani se poate atinge pragul minim de 500.000 de semnaturi necesare.

O a doua conditie ca aceasta campanie sa fie un succes este ca, in minim 21 de judete sau municipiul Bucuresti, numarul de semnaturi stranse trebuie sa fie de 20.000 in fiecare. Pentru aceasta a doua conditie, aproximativ 10-12 judete au atins pragul deja. Atentie! Daca aceasta campanie va fi un succes, semnaturile nu se vor prescrie, chiar daca actuala majoritate parlamentara va evita sa declanseze referendumul de validare. in contextul potrivit, pentru aceasta initiativa cetateneasca va fi declansat referendumul popular. Daca vrem o tara mai buna trebuie sa luptam pentru ea. Mergi si tu si semneaza!”.

Radu Dutu a aratat ca nu se teme de reactia sefilor si la inceputul lunii trecute a mers la serviciu cu o banderola pe care a scris “fara penali”. Imaginea a postat-o si pe contul sau de facebook. Pe retelele de socializare, politistul a strans mii de mesaje de incurajare. Colegii din Craiova au scris , la randul lor, pe conturile de socializare: „ACESTA ESTE ADEVaRUL… CaT Sa MAI DUREZE MIZERIA ASTA????

Radu Dutu se simte satul pana peste cap. Gardienii publici = sclavii primarului, pregatire slaba, niste plagiatori, copiaza uniformele, statutul si insemnele politistilor, poarta, in mod artificial, denumirea de politisti si nu au nicio autoritate in afara ordinelor primarului. Politistii = functionari publici civili, cu statut special, inarmati, ce poarta, de regula, uniforma si exercita atributiile stabilite pentru Politia Romana prin lege, ca institutie specializata a statului, au pregatire superioara si actioneaza independent, in spiritul legii, fara a fi influentati de considerente etnice, de nationalitate, rasa, religie, opinie politica sau de orice alta opinie, varsta, sex, orientare sexuala, avere, origine nationala, sociala sau decurgand din orice alta situatie”. „Situatia asta va dura sau se va agrava atata cat timp vom sta inerti si nu vom cere prin proteste repetate sa li se schimbe denumirea. Altfel putem sa asteptam pana vom fi si noi in subordinea primarilor si nu vom mai putea face nimic ca sa schimbam asta” a raspuns agentul Dutu.

Primul politist care s-a alaturat public campaniei „Fara Penali”: Fac voluntariat in timpul meu liber si pe banii mei! Godina: „Dam jos cascheta in fata lui?” was last modified: august 9th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre