PROBLEMA LUI DRAGNEA! Pe seful PSD nu-l intereseaza guvernarea, el ”trebuie si vrea doar sa modifice legile justitiei. Altfel, rateaza sansa sa ajunga premier, presdintele tarii si nu are nicio sansa sa evite inchisoarea!”

551

Sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD în 2004 și 2008 și șef al Cancelariei premierului Adrian Năstase, a făcut mai multe declarații bombă despre situația actuală din partid și ce se va putea întâmpla în viitor privind relația dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, scrie b1.ro.

Alin Teodorescu susține că premierul Mihai Tudose „pare” apropiat de SRI și nu va ezita să încerce să îl dea jos de la șefia PSD pe Dragnea dacă cerințele acestuia privind justiția îi pun în pericol să aibă imaginea compromisă.

„Ca să nu intrăm îm marunțisuri zilnice: Liviu Dragnea trebuie și vrea să modifice legile justiției. Dacă nu face asta, n-are nicio șansă să ajungă prim-ministru, să candideze la Președinția României, nu are nicio șansă să evite o a doua condamnare, să evite închisoarea în cazul celei de-a doua condamnări, și atunci,  după două încercări – prin puterea executivă la sfârșitul lui ianuarie, apoi prin  puterea legislativă în mai, ambele nereușite, prima prin reacția publicului românesc, cea de-a doua prin instituțiile românești și străine – acum încearcă cu Mihai Tudose. Mihai Tudose e mult mai puțin maleabil decât a fost Grindeanu. Îl cunosc destul de bine. Dacă nu reușeste să rezolve problema lui Dragnea pe o cale legală și care să nu îl compromită, adică să-i asigure dânsului lipsa de compromis, atunci va încerca să-l  schimbe pe domnul Liviu Dragnea, ceea ce va duce la tulburări în partid”, a afirmat Alin Teodorescu într-un interviu pentru Digi.

Sociologul a vorbit și despre relația dintre Liviu Dragnea și serviciile secrete, acesta a vorbit despre o schimbare în atitudine președintelui PSD.

„La începutul mandatului său de președinte al partidului,  a fost împotriva acestui grup de ofițeri acoperiți, de agenți de influență ai serviciilor de informații românești. În ultima perioadă, se vede că nu mai are ce să facă sau încearcă să caute o punte de legătură, pentru că nominalizarea lui Mihai Tudose înseamnă o cedare în fața SRI, de data asta, așa cum fusese cu Victor Ponta, o cedare în fața SIE”, a afirmat Teororescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos