Procedura de depunere a listelor electorale s-a încheiat

276

Astăzi, 07:26
Comentează add

de Cătălin Gomboş

Marţi a fost ultima zi în care candidaţii se mai puteau înscrie pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie.

catalin-gombos

Foto: Arhivă.

Procedura de depunere a listelor electorale s-a încheiat la miezul nopţii.

Urmează ca la sfârşitul săptămânii viitoare să înceapă campania electorală.

Bucureştiul, cu 40 de colegii electorale – 12 la Senat şi 28 la Camera Deputaţilor – reprezintă una dintre mizele acestei campanii electorale.

Alianţa România Dreaptă îşi propune să ajungă cea mai importantă forţă politică din capitală şi va încerca să convingă electoratul, atât cu politicieni cunoscuţi, ca Sulfina Barbu şi Anca Boagiu, cât şi cu nume noi.

„Sunt 40 de nume, 75% sunt oameni noi, pentru că cel mai de dreapta oraş al României, motorul principal al acestei ţări, trebuie repornit”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.

Aceste alianţe, din punct de vedere al tuturor opţiunilor electorale de pe centru-dreapta, înseamnă mai mult decât Partidul Democrat Liberal, mai mult decât Forţa Civică, înseamnă mai mult decât Noua Republică, mai mult decât Partidul Naţional Creştin Democrat, înseamnă o alianţă care-şi propune să repornească România.

Printre candidaţii Uniunii Social Liberale în Bucureşti sunt fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi George Becali.

În ceea ce-i priveşte pe liderii USL, Crin Antonescu va candida pentru Senat în judeţul Teleorman, iar Victor Ponta va încerca să obţină cel de-al treilea mandat consecutiv de deputat în colegiul din Târgu Jiu.

„Trebuie să ne gândim doar la ce aşteaptă oamenii de la noi, ce am făcut noi în această perioadă. Eu am totuşi opt ani de parlamentar aici, de Gorj, de Târgu Jiu şi oamenii ştiu foarte bine de câte ori am venit, de câte ori am vorbit cu ei, de câte ori m-am ţinut de cuvânt – şi m-am ţinut de fiecare dată de cuvânt. În rest, sigur, e o competiţie, sigur, întotdeauna apar… Doar n-o să candidăm singuri. Dar realitatea este că de fapt, e vorba de o înţelegere între noi şi oamenii care ne-au votat în această perioadă şi aşa de mult îmi doresc să nu-i dezamăgesc”, a spus Victor Ponta.

În acelaşi colegiu cu premierul şi-a depus candidatura şi liderul PP-DD, Dan Diaconescu.

Taguri:
candidaţi, liste electorale, campanie, Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, Cezar Preda

Citește mai multe articole
de Cătălin Gomboş

Articole cu teme similare:

  • Alianţa România Dreaptă se înscrie în cursa electorală
  • Campania electorală pentru alegerile locale, la start Campania electorală pentru alegerile locale, la start - Conține audio
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos