Loading...
Procuroarea care îl anchetează pe Dragnea în dosarul Tel Drum, trage un semnal de alarmă! Exemplu dramatic cum modificările Codului Penal vor deforma actul de Justiție! – Circul Politic

Procuroarea care îl anchetează pe Dragnea în dosarul Tel Drum, trage un semnal de alarmă! Exemplu dramatic cum modificările Codului Penal vor deforma actul de Justiție!

„Modificările Codului de procedură penală dau posibilitatea suspectului de a fi prezent la audierea Ioanei”, arată procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care descrie o situaţie ipotetică în care „Ioana” este victima anumitor tipuri de agresiuni.

Deşii parlamentarii puterii şi cei din UDMR susţin că armonizează legislaţia cu prevederile unei directive europene, procuroarea Lăncrănjan subliniază faptul că, de fapt, aceştia ignoră o directivă europeană.

PSD, ALDE şi UDMR pregătesc modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală folosind ca paravan o directivă europeană privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces. Amendamentele pot duce însă la apariţia unor situaţii aberante, deformând actul de justiţie. Discuţiile încep astăzi, de la ora 11.00, în Comisia specială condusă de Florin Iordache, dar dată fiind gravitatea demersului, în ultimele ore au început să apară în spaţiul public diverse reacţii.

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infracţional, atrage atenţia asupra situaţiilor de neimaginat în care vor fi puse victimele, în urma unor asemenea modificări:

„De ce te afectează pe tine modificările Codului de procedură penală? #2

Ioana este într-o relație abuzivă de câțiva ani. În fiecare zi este jignită și amenințată de partenerul ei și convinsă că nu poate să iasă din acest calvar. Într-o zi lucrurile degenerează și Ioana ajunge la spital în urma bătăilor.

Procurorul deschide o anchetă penală. Legea acum îl obligă să ia măsuri pentru a proteja victima. Ioana este audiată cu privire la cele întâmplate și încurajată să spună ce i s-a întâmplat deoarece este în siguranță.

Modificările Codului de procedură penală dau posibilitatea suspectului de a fi prezent la audierea Ioanei. De mâine Ioana va fi nevoită să declare știind că agresorul este în fiecare moment în aceeași cameră!

Deși victimele trebuie protejate! Ne spune tot o Directivă! Iar drepturile suspectului erau apărate prin prezența avocatului.

La fel se poate întâmpla în cazul traficului de persoane, a victimelor violenței, în cazul grupărilor infracționale!

Tu ce ai spune dacă persoana de care îți este frică te-ar privi în fiecare secundă din audiere?”

Sursa: Digi24

Procuroarea care îl anchetează pe Dragnea în dosarul Tel Drum, trage un semnal de alarmă! Exemplu dramatic cum modificările Codului Penal vor deforma actul de Justiție! was last modified: decembrie 14th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close