Procurorul general al Romaniei pune punctul pe i: Ingrijorarile lui Timmermans sunt si cele ale magistratilor romani!

339

Seful Parchetului General, Augustin Lazar, a reactionat dupa dezbaterile din Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European privind situatia din Romania.

ingrijorarile adresate de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, legate de reforma operata de PSD-ALDE in domeniul justitiei sunt si ingrijorarile magistratilor romani, a afirmat marti, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general Augustin Lazar.

„Declaratiile (lui Timmermans – n.r.) au fost date in contextul in care sistemul judiciar romanesc este examinat, evaluat periodic, in legatura cu modul in care isi indeplineste obligatiile pe care si le-a asumat prin tratatul de aderare, niste obligatii care sunt examinate prin Mecanismul de Cooperare si Verificare. De altfel, in aceste zile, expertii Comisiei Europene vin sa evalueze stadiul, modul in care s-au respectat obligatiile respective.

Am vazut ingrijorarea prim-vicepresedintelui Timmermans. De fapt, este si ingrijorarea magistratilor romani in legatura cu modul cum au evoluat lucrurile, in mod deosebit aceasta presiune se resimte asupra institutiilor judiciare romanesti (…) Noi suntem la datorie si ne facem datoria”, a declarat Augustin Lazar, citat de Agerpres.

Reamintim ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si-a exprimat ingrijorarea, in cadrul unei sesiuni extraordinare a Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), fata de riscul ca Romania sa faca pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie si a anuntat ca CE nu va ezita sa aduca in fata instantei Guvernul roman daca nu va da curs recomandarilor din MCV, recomandarilor GRECO si ale Comisiei de la Venetia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos