Procurorul general, mesaj ferm catre coalitia penalilor: Lupta anticoruptie va continua cu fermitate! Anca Jurma a preluat mandatul de procuror-sef interimar al DNA

Anca Jurma a preluat mandatul de procuror-sef interimar al DNA. „DNA va trebui sa ramana in continuare o institutie puternica, independenta si relevanta”, a afirmat Anca Jurma, in cadrul ceremoniei de la sediul DNA. Lupta anticoruptie „va continua cu fermitate”, a declarat, la randul sau, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, care a adaugat ca procurorul-sef interimar al DNA, Anca Jurma, este persoana potrivita la conducerea acestei institutii.

Anca Jurma a preluat joi oficial interimatul la sefia DNA. „Astazi a avut loc instalarea procurorului-sef interimar. (…) Doamna procuror Anca Jurma a fost delegata in functia de procuror-sef al DNA pe o perioada de sase luni. (…) As dori sa reamintesc cateva din prioritatile Ministerului Public si ale DNA. Prima din ele – lupta anticoruptie va continua cu fermitate. A doua prioritate – aplicarea legislatiei anticoruptie se va efectua in continuare in conformitate cu normele si standardele internationale de eficacitate. (…) DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane de expertiza profesionala care au facut din aceasta Directie una din institutiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiza in domeniu”, a afirmat Lazar, la ceremonia de preluare a mandatului de catre Anca Jurma.

El a sustinut ca Anca Jurma este „persoana potrivita”, care indica faptul ca DNA „are resurse pe profilul necesar in momentul oportun”.

Potrivit sefului Ministerului Public, Jurma este un procuror cu experienta mare si cu o foarte buna pregatire profesionala.

La randul sau, Anca Jurma a declarat ca DNA va trebuie sa ramana in continuare o institutie puternica, independenta si relevanta atat timp cat Romania se confrunta cu fenomenul coruptiei si ca se va stradui sa asigure un interimat echiliubrat.

„in primul rand, vreau sa multumesc conducerii Ministerului Public, domnului procuror general pentru sustinerea pe care o arata in mod constant DNA-ului si misiunii acesteia de a lupta impotriva coruptiei. De asemenea, ii multumesc dnei Laura Codruta Kovesi pentru intreaga activitate desfasurata in fruntea DNA.

DNA este atat o parte a sistemului judiciar romanesc, cat si o autoritate nationala anticoruptie in sensul Conventiei ONU impotriva coruptiei.

Prin urmare, Directia are o raspundere majora in indeplinirea mandatului pe care legea i-o ofera, si anume combaterea coruptiei la nivel inalt. in acest sens, DNA va trebuie sa ramana in continuare o institutie puternica, independenta si relevanta atat timp cat Romania se confrunta cu fenomenul coruptiei.

In ceea ce ma priveste, ma voi stradui pe cat imi va sta in putinta sa asigur un interimat echilibrat, sa continuam impreuna cu colegii din DNA munca pe care aceasta instritutie a inceput-o acum 15 ani. Acordam o prioritate absoluta respectarii normelor procedurale, standardelor europene si internationale si drepturilor fundamentale ale cetateanului.”, a spus Anca Jurma, joi, la sediul DNA.

Anca Jurma a fost procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si consilier al sefei DNA, potrivit anuntului Parchetului General.

„Ca urmare a decretului prin care presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Laura Codruta Kovesi si a publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a emis astazi ordinul de delegare in aceasta functie a doamnei ANCA JURMA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Doamna Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, transmite un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie, care reprezinta o prioritate a Ministerului Public, in indeplinirea rolului sau constitutional. in activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Miercuri, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a dispus delegarea fostului procuror sef al DNA Laura Codruta Kovesi in functia procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu data de 11 iulie 2018, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA. Decretul a fost publicat in Monitorul Oficial.

„in executarea deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astazi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Procurorul general, mesaj ferm catre coalitia penalilor: Lupta anticoruptie va continua cu fermitate! Anca Jurma a preluat mandatul de procuror-sef interimar al DNA was last modified: iulie 12th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre