Procurorul George Balan interceptat de DNA din luna februarie

634

Procurorul George Balan a fost interceptat de DNA din luna februarie, interceptari in care reies convorbiri cu diferite persoane,cum ar fi Marcel Sampetru, comisarul Mihai Vlad, dar si cu premierul Victor Ponta.

Din cadrul discutiilor interceptate, inca din luna februarie, ale lui George Balan a reiesit ca acesta a dat impresia ca va fi numit procuror general al Romaniei de catre premierul Victor Ponta, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, in una din convorbiri, Balan ii cere lui Ponta o intalnire si acesta accepta.

George Balan a fost procuror sef adjunct al Sectiei anticoruptie, urmarire penala si criminalistica din Parchetul Curtii Supreme de Justitie si presedinte al Comisiei de disciplina din Ministerul Public (1999 – 2000), perioada in care Victor Ponta a fost promovat din functia de procuror de la Parchetul Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti la Sectia anticoruptie a Parchetului instantei supreme. Concret, Balan i-a fost sef lui Ponta, cunoscandu-se din acea perioada.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos