Loading...
”Profesioniștii” guvernului PSD au dat-o în bară grav de tot! Același proiect de lege, două variante care se bat cap în cap: Dăncilă zice una, ”băiatul de la meteo” o contrazice! – Circul Politic

”Profesioniștii” guvernului PSD au dat-o în bară grav de tot! Același proiect de lege, două variante care se bat cap în cap: Dăncilă zice una, ”băiatul de la meteo” o contrazice!

Premierul Viorica Dancila a fost contrazisa, dupa numai o ora, de noul ei purtator de cuvant, Nelu Barbu, in privinta obligativitatii firmelor cu peste 50 de salariati de a angaja un expert pentru egalitatea de sanse.

”Persoanele juridice din sectorul public sau din sectorul privat care au peste 50 de salariati vor avea posibilitatea de a angaja un expert sau un tehnician in egalitate de sanse, in limita bugetului destinat cheltuielilor salariale. Repet, vor avea posibilitatea, nu este o obligatie, este la latitudinea angajatorului sau poate decide daca persoana respectiva poate fi relocata de pe alt post”, a declarat purtatorul de cuvant, Nelu Barbu.

Intrebat despre faptul ca premierul Viorica Dancila vorbea la inceputul sedintei despre instituirea unei obligatii in acest sens, Nelu Barbu a raspuns: ”Este vorba despre un proiect de lege introdus pe ordinea de zi suplimentara si de aceea si eu am intarziat putin la acest briefing, pentru ca a trebuit sa vedem care sunt cele mai importante prevederi. Nu e vorba despre nimic altceva, este vorba despre posibilitate”.

Intrebat din nou daca nu este o obligatie, cum a spus premierul, Barbu a replicat: ”Este o posibilitate. Fiind vorba despre un proiect de lege adoptat in Guvern, el va merge in Parlament. Acest proiect de lege va suferi probabil anumite modificari”.

Cu numai o ora mai devreme, Dancila anuntat in sedinta de Guvern ca se va introduce obligatia ca firmele de stat si private care au cel putin 50 de salariati sa aiba „in structura de personal un expert in egalitatea de sanse” intre femei si barbati.

„Vrem ca in Romania egalitatea de sanse dintre femei si barbati sa fie efectiv asigurata”, a spus primul ministru, in deschiderea sedintei de guvern.

„Cred ca acest lucru este foarte important. Ca urmare vom introduce obligatia persoanelor juridice din sistemul public dar si din sectorul privat care au peste 50 de salariati de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse”, a declarat Dancila, citind de pe foi.

Sursa: aktual24.ro

 

”Profesioniștii” guvernului PSD au dat-o în bară grav de tot! Același proiect de lege, două variante care se bat cap în cap: Dăncilă zice una, ”băiatul de la meteo” o contrazice! was last modified: februarie 8th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close