Profesorul american care a prezis ca sigura alegerea lui Trump revine cu o noua profestie: Presedintele SUA va fi DEMIS!

954

Puţini au fost cei care au crezut că o victorie a lui Donald Trump este posibilă în SUA. Unul dintre cei care au prezis deznodământul alegerilor a fost profesorul Allan Lichtman, cel care a realizat asemenea predicţii de succes înainte de fiecare scrutin american din ultimii 30 de ani. Acesta revine însă cu o nouă predicţie. 

Profesor de istorie la American University din Washington, autor al lucrării „Cheile pentru Casa Albă”, Lichtman a prezis încă din septembrie victoria lui Trump. Profesorul folosește un sistem de afirmații adevărate sau false, pe care îl numește „Cheile pentru Casa Albă”, pentru a realiza predicţiile.

Potrivit The Washington Post, Lichtman susţine că Donald Trump va fi investigat şi demis de Congresul în care republicanii deţin majoritatea. Partidul care l-a propulsat pe Trump la Casa Albă l-ar prefera pe vicepreşedintele Mike Pence în locul lui Trump, acesta fiind motivul din spatele viitoarei demiteri, mai susţine profesorul.

„Voi face încă o predicţie. Aceasta nu este bazată pe un sistem, ci pe intuiţia mea. Republicanii nu îl vor pe Trump preşedinte pentru că nu îl pot controla. Este imprevizibil. Ar fi încântaţi ca Pence să fie preşedinte – un conservator, republican controlabil. Sunt sigur că Trump va oferi pretexte pentru a fi cercetat, făcând ceva ce pune în pericol securitatea naţională.

Lichtman nu este singurul care a prezis demiterea lui Trump. David Brook scria vineri dimineaţa în New York Times că demiterea sau demisia lui Trump este probabilă undeva pe parcursul anului viitor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos