Proiect de lege care ar mai putea stirbi din hegemonia PSD! Basescu iese in strada sa stranga semnaturi de sustinere!

Presedintele PMP, Traian Basescu, sustine ca alegerea primarilor intr-un singur tur nu va face decat sa mentina in continuare hegemonia PSD. Tocmai de aceea, Basescu cere revenirea la doua tururi de scrutin, pentru ca, sustine el, actualul sistem electoral afecteaza grav democratia.

”Nevoia de a repara erori legistative care au facut ca democratia din Romania sa fie afectat in mod direct. Una dintre aceste erori este alegerea primarilor intr-un singur tur, despre care constatam ca este o eroare politica. Vazand ceea ce s-a

In primul rand, un partid mare cum este PSD isi garanteaza consolidarea si postamentul pe baza caruia obtine scoruri foarte mari la urmatoarele alegeri.

Spre exemplu, la Bucuresti primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegatori. Unde sunt vremurile care spuneau ca primarul din Bucuresti se alege cu peste un milion de voturi?

Consideram ca in momentul de fata, datorita acestui mod de a alege primarii, acestia nu mai sunt reprezentativi din punct de vedere electoral. De asemenea, acest sistem nu stimuleaza prezenta oamenilor la urne.

Singura sansa de a schimba hegemonia PSD in alegerile locale si parlamentare este revenirea la doua tururi in alegerile locale. Vreau sa atrag atentia ca acest sistem de alegeri scade reprezentativitatea si in Consiliile Judetene sau Locale”, arata Traian Basescu.

Traian Basescu a anuntat faptul ca PMP a declansat o campanie de strangere de semnaturi in toate judetele tarii pentru revenirea la sistemul de alegeri in doua tururi. Obiectivul PMP este sa stranga un milion de semnaturi, pentru a pune presiune asupra actualei puteri.

De asemenea, Traian Basescu a facut un apel catre Ludovic Orban, liderul PNL, sa isi indemne parlamentarii sa voteze aceasta initiativa legislativa aflata deja in Parlament. Proiectul de lege privind revenirea la doua tururi de scrutin a trecut tacit de Senat si se afla pe lista de vot final la Camera Deputatilor.

Sursa: stiripesurse.ro

Proiect de lege care ar mai putea stirbi din hegemonia PSD! Basescu iese in strada sa stranga semnaturi de sustinere! was last modified: aprilie 23rd, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre