Proiect de lege REVOLTATOR: Ponta vrea sa INCHIDA SCOLILE din ROMANIA finantate din strainatate, ca sa-i faca pe plac IDOLULUI sau Erdogan!

565

Victor Ponta anunta ca va depune un proiect de lege prin care sa fie inchise unitatile de invatamant care sunt finantate din strainatate. Ponta isi justifica actiunea cu o decizie luata de guvernul Ungariei impotriva unei universitati patronate de George Soros, insa tinta fostului premier este cu totul alta.

„Sa nu sariti imediat indignati – opinia mea este ca initiativa legislativa a vecinilor nostri e foarte buna si corecta! Ma gandesc sa depun o initiativa similara in Parlamentul Romaniei. Update – e corecta critica lui ‘ma gandesc sa …’ / asa ca saptamana viitoare vreau sa lucrez la proiect si sa il depun”, a scris Ponta pe Facebook distribuind o stire cu titlul: „Orban continua RAZBOIUL cu Soros. Vrea sa II INCHIDA universitatea din Budapesta”.

Un nou proiect de lege care inaspreste regulile privind prezenta universitatilor straine in Ungaria ar determina inchiderea Universitatii Central Europene (CEU) din Budapesta, fondata de miliardarul si filantropul George Soros, a transmis, intr-o declaratie, institutia de invatamant, potrivit Reuters.

Citand considerente de siguranta nationala, guvernul Ungariei a prezentat marti o serie de amendamente care ar cere universitatilor care ofera si diplome fara certificare Europeana – cum este cea fondata de George Soros – sa deschida campusuri in strainatate, schimbandu-le statutul legal si inasprind politica de admitere si angajare pentru aplicantii non-UE. Aceste institutii ar trebui de asemenea sa aiba intelegeri internationale la nivel guvernamental care sa acopere operarea lor in interiorul si in afara Ungariei, scrie aktual24.ro.

Ce urmareste de fapt Ponta

Tinta lui Ponta este insa cu totul alta. George Soros nu detine unitati de invatamant in Romania, astfel incat o asemenea lege va lovi puternic in reteaua de scoli „Lumina”. Aceasta cuprinde 11 scoli si o universitate si este finantata de catre o organizatie patronata de Fethullah Gulen, clericul pe care presedintele Turciei, Recep Erdogan, il acuza ca a pus la cale o lovitura de stat de anul trecut. Este de notorietate relatia stransa pe care Victor Ponta o are cu Erdogan, fostul premier calatorind foarte des in Turcia. Ponta si-a manifestat deseori admiratia fata de actiunile si declaratiile presedintelui turc.

O solicitare de inchidere a retelei de invatamant „Lumina” a fost lansata in iulie 2016 de catre consulul Turciei la Constanta, Ali Bozcaliskan. „Incercarea de lovitura de stat apartine Organizatiei Teroriste Fethullah Gulen (Fethullah Gulen Terorist Orgutu – FETO). Guvernul nostru a informat la timp toti aliatii si partenerii privind liderul si adevaratul scop al acestei organizatii si a solicitat inchiderea institutiilor si a fundatiilor acesteia din strainatate. Institutiile de invatamant si fundatiile din Romania se inscriu in acelasi context”, spunea atunci consulul.

Scolile la care face referire diplomatul turc sunt grupate sub denumirea „Lumina Institutii de Invatamant”, o organizatie care s-a infiintat in anul 1994 la Constanta. In acest moment, sub aceasta umbrela functioneaza 11 unitati de invatamant preuniversitar si universitatea „Lumina”.

Iata care sunt aceste scoli: Scoala „Spectrum“ Bucuresti, Scoala „Spectrum“ Constanta, Scoala Internationala „Spectrum“ Iasi, Scoala Internationala „Spectrum“ Cluj, Scoala Internationala „Spectrum“ Timisoara, Scoala Internationala „Spectrum“ Ploiesti, International Computer High School of Bucharest (ICHB) (Liceul International de Informatica), International Computer High School of Constanta (Liceul International de Informatica), International School of Bucharest, ISB Early Learning Centre.

Liceul International de Informatica din Bucuresti este una dintre scolile de elita ale Romaniei. In 2016, lotul national de fizica a fost format exclusiv din cinci elevi de la aceasta scoala. Ei s-au intors cu medalii de aur si argint de la cea de-a 47 a Olimpiada Internationala de Fizica, desfasurata in perioada 11-17 iulie, in Elvetia. Medaliile de aur au fost castigate de Stefan Eniceicu si Razvan Radu , iar cele de argint de Robert Raveanu, Andrei Raduc si Tudor Cretu.

elevi

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos